Hrvatski crveni križ pokrenuo apel za pomoć stanovništvu u Bosni i Hercegovini pogođenom katastrofalnim poplavama

Hrvatski Crveni križ pokreće apel za prikupljanje novčane pomoći za stanovništvo u Bosni i Hercegovini pogođeno katastrofalnim poplavama. Situacija u susjednoj zemlji iznimno je teška, a život je izgubilo najmanje 18 osoba dok se trenutno 40 ljudi smatra nestalima.

Timovi Društva Crvenog križa Bosne i Hercegovine na terenu pomažu pogođenom stanovništvu. Strahuje se i od velikih materijalnih šteta te dodatnih ugroza života i zdravlja mještana na pogođenom području.

Hrvatski Crveni križ izražava sućut žrtvama i njihovim obiteljima te poziva sve ljude na solidarnost i pomoć u teškim trenucima koje prolaze građani Bosne i Hercegovine. Svi oni koji mogu i žele pomoći, mogu to učiniti pozivom na donatorski telefon 060 90 11, uplatom na račun, uplatom putem mobilnih aplikacija za plaćanje koristeći barkod ili platom putem Keks Pay aplikacije, a detaljne informacije možete pronaći OVDJE.

Prikupljena novčana sredstva Hrvatski Crveni križ uplatit će na račun Društva Crvenog križa Bosne i Hercegovine.

Hrvatski Crveni križ kolegama u Bosni i Hercegovini stavio je, za slučaj potrebe, na raspolaganje i specijalističke timove i potrebnu opremu, a u sklopu međunarodne mreže „Susjedi pomažu prvi“. Timovi Hrvatskog Crvenog križa ostaju u pripravnosti ukoliko bude trebala i njihova pomoć.

Hrvatski Crveni križ nastavit će pratiti tešku situaciju u Bosni i Hercegovini te ostaje u kontaktu s kolegama iz Društva Crvenog križa Bosne i Hercegovine.

-Budno pratimo i situaciju u Hrvatskoj. Primjerice, timovi Crvenoga križa u Gospiću tijekom dana radili su na ispumpavanju kuća u koje je prodrla voda, a u stanju pripravnosti su i timovi u ostalim dijelovima zemlje kojima prijete poplave. Još jednom apeliramo na sve građane da prate upute nadležnih službi i poduzmu sve potrebne mjere kako bi zaštitili sebe, svoje obitelji i imovinu. Svaka donacija je od velike važnosti u ovom teškom trenutku i unaprijed hvala svima koji će se odazvati ovom apelu za pomoć – kažu z Hrvatskog crvenog križa. 

(hck.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content