Gradonačenik Krešimir Kašuba upriličio prijem za najuspješnije odgojno – obrazovne djelatnike i izvrsne učenike

Minstarstvo znanosti, obrazovanja i mladih i ove godine je, u povodu Dana učitelja i odgajatelja, nagradilo 513 najuspješnijih prosvjetnih djelatnika u školskoj godini 2023./2024. Među njima je i osam iz našičkih škola: Jasmina Vidaković i Ljiljana Kubaša iz OŠ kralja Tomislava, Alenka Taslak iz OŠ Dore Pejačević te Barbara Bošnjak, Barbara Knežević, Adrijana Rajić, Mirjana Rajić i Goran Hajnal iz Srednje škole Isidora Kršnjavoga.

Gradonačelnik je nastavnicima zahvalio što svojim predanim radom djecu i mlade uče temeljnim vrijednostima života i pripremaju ih za tržište rada.

– Ovaj prijem prilika je da izrazimo priznanje i zahvalnost izvrsnim učenicima, osnovnoškolcima koji su svih osam razreda imali prosjek 5.0 i srednjoškolcima koji su svoje četverogodišnje obrazovanje završili s prosjekom ocjena od 4.7 do 5.0. Njihov uspjeh rezultat je predanog rada, marljivosti i upornosti – rekao je.

U razgovoru s gradonačelnikom mladi su izrazili želju da se u gradu organizira više glazbenih sadržaja za njih s naglaskom na koncerte izvođača poput Vojka V i Grše.

Uz nastavnike i bivše učenike prijemu su nazočile i ravnateljice – OŠ Dore Pejačević Našice Verica Marinović, OŠ Ivana Brnjika Slovaka Jelisavac Ljerka Ćorković i OŠ kralja Tomislava koja je uime nagrađenih zahvalila na prijemu i dobroj suradnji Grada sa školama.

Iz Osnovne škole Dore Pejačević nagrađeni su: Lana Denisov, Nadia Flisak, Leona Knežević, Ivan Miletić, Mia Pavičić, Dora Raich, Nikola Tomaić, Maria Bukvić, Lana Šepčić, Irina Škorić, Iva Špoljarić, Matej Knežević, Ivor Papučić i Ante Stošić.

Iz Osnovne škole kralja Tomislava nagrađeni su Lejla Ćatić, Adam Ivanušec, Elena Juranić, Maksim Martinović, Roko Mihovilović Baksa, Gabrijela Nekić, Dora Rigo i Petar Švenda.

Iz Osnovne škole Ivana Brnjika Slovaka Jelisavac nagrađeni su Erna Kraljik i Domagoj Kubala.

Iz Srednje škole Isidora Kršnjavoga za odličan uspjeh tijekom sve četiri godine nagrađeni su: Ema Jović, Marija Jozičić, Robert Jurić, Nika Kuzminski, Mirna Tomac, Josip Zebić, Sara Dević, Niko Nogić, Nina Sabo, David Hvizdak, Anja Ergović, Borna Heđi, Stjepan Javorček, Ema Kovačević, Lara Kranjec, Roko Šikić, Doris Tržić, Ana Turičar, Borna Bela, Tea Lukačić, Katarina Vidmar, Matej Ostrun, Patrik Tot, Mate Knežević, Melani Grgić i Lea Ivanković.

Uz gradonačelnika prijemu su bile nazočne pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav Magdalena Vidaković – Gelenčir i pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti Manuela Pintarić.

(icv.hr, tj)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content