Grad Našice dobio međunarodnu kulturno-turističku nagradu “Plautilla”, dodjela na svečanosti u Solinu 24. listopada

Grad Našice dobio je međunarodnu kulturno-turističku nagradu “Plautilla”.

Grad Našice i Turistička zajednica grada Našica za nagradu su nominirali kulturno-turistički projekt obnove i valorizacije kulturne baštine “Našice – grad plemstva i kulture” koji je osvojio plaketu s brončanim znakom.

Osim Našica, plakete su osvojili gradovi Varaždin, koji se okitio zlatnom plaketom za turističku manifestaciju “Festival varaždinska dvorišta” i Pula kojoj je pripala plaketa sa srebrnim znakom za manifestaciju “Žive slike austro-ugarske vladavine”.

Dodjela nagrada bit će na završnoj svečanosti povijesnih gradova 24. listopada u Solinu.

Ova prestižna nagrada dodjeljuje se za kvalitetu i inovativnost u upravljanju povijesnim gradovima, osobito u području promocije i zaštite kulturne baštine i postala je sastavni dio platforme za razmjenu iskustava i ideja o kojima se raspravlja na Međunarodnom kongresu povijesnih gradova.

Kongres se održava pod geslom “Meet, share & build” i cilj mu je potaknuti susrete i razvoj novih turističkih proizvoda i aranžmana zajedničkim angažmanom čelnih ljudi u turizmu i arheologiji povijesnih gradova te omogućiti razmjenu iskustava u promociji na domaćem i međunarodnom turističkom tržištu kao i razvoj novih turističkih proizvoda. Naglasak je na prezentiranju povijesnih gradova Hrvatske i inozemstva iz različitih povijesnih razdoblja. Na kongresu će se okupiti predavači iz turističke i arheološke struke, a osim predavanja održat će se i brojni paneli na temu kulturnog turizma.

(nasice.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content