GRAD ĐURĐEVAC Za razvoj poljoprivrede i turizma u proračunu osigurano 53 tisuće eura

Na ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća Grada Đurđevca vijećnici su jednoglasno podržali novi Program potpora u poljoprivredi na području grada Đurđevca za razdoblje 2024-2027.

-Nedavno smo donijeli ovaj program, a sada se radi samo o usklađenju razdoblja provedbe programa sukladno uputi ministarstva. I dalje u programu imamo 13 mjera. Prošle godine zaprimili smo 51 zahtjev po kojima je isplaćeno oko 30 tis. eura, a ove godine smo zaprimili 17 zahtjeva – uvodno je rekao gradonačelnik Hrvoje Janči i naglasio je kako je u Proračunu ove godine osigurano ukupno 53 tis. eura za potpore u poljoprivredi,

-Prošle godine najviše se koristila mjera za nabavu strojeva i opreme, nabavu plastenika, uzgoj ljekovitog bilja, za podizanje višegodišnjih nasada, za rad proizvodnih organizacija, razvoj turističke ponude na OPG-ovima, za umjetno osjemenjivanje goveda i krmača te za projekte u pčelarstvu – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Potpore male vrijednosti se dodjeljuju iz Proračuna Grada Đurđevca kao bespovratna novčana sredstva u obliku subvencija, a ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane OPG-ove i poljoprivrednike da se prijave na neku od 13 mjera.

Više pogledajte OVDJE.

(djurdjevac.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content