Grad Đurđevac nastavlja s prijavom projekata: Preko EU sredstava osiguravaju kvalitetniji život građana

Gradsko vijeće Đurđevca na jučerašnjoj sjednici usvojilo je polugodišnje izviješće o radu gradonačelnika Grada Đurđevca.

Gradonačelnik Hrvoje Janči naglasio je kako su financije Grada, ustanova i svih gradskih tvrtki stabilno kao i realizacija svih projekta te kako se sredstvima upravlja na ekonomičan način.

– Imamo dobru suradnju s tijelima na nacionalnoj razini, te se sami projekti i realizacija sada mnogo brže odvijaju. Trudimo se koristiti europska sredstva u svim segmentima kako bismo poboljšali razinu usluge prema našim građanima te im poboljšali kvalitetu života – rekao je.

-U pripremi su i dva velika projekta, a to su projekt glazbene škole za koju je bilo potrebno osigurati prostor. Pa je tako jedna od točaka na vijeću bila i kupnja zgrade FINA-e koja je potrebna kako bismo realizirali dugogodišnji san o vlastitoj glazbenoj školi. Drugi projekt je dogradnja Osnovne škole Đurđevac. Riječ je o više od 3000 kvadratnih metara dogradnje kojom će se napraviti 12 učionica, šest kabineta, restoran, kuhinja, nova kotlovnica, sportska dvorana, borilačka sportska dvorana, vanjski tereni. Projekt je vrijedan oko 10 milijuna eura te će biti 100 posto financiran europskim sredstvima- obrazložio je gradonačelnik.

Od projekata koji su u provedbi, gradonačelnik je istaknuo izgradnju Centra za starije osobe, gdje se očekuje uskoro polaganje kamena temeljca i početna konferencija projekta. U tijeku je i rekonstrukciju glavnog gradskog trga, a realizacija je u završnoj fazi.

– U fazi smo i kompletne energetske obnove na sve četiri područne škole, u Mičetincu, Čepelovcu, Budrovcu i Sirovoj Kataleni – poručio je gradonačelnik, a spomenuo je i projekt gerontodomaćica koje svakodnevno brinu o 250 korisnika.

Uz sve ove projekte, gradonačelnik je izdvojio i dva projekta koja su prijavljena za financiranje iz EU sredstava.

-Prvi je obnova i opremanje Obrtničkog doma gdje će se smjestiti zavičajna zbirka, a vrijednost projekta je dva milijuna eura. Prikupili smo maksimalan broj bodova te čekamo rezultate natječaja. Drugi projekt je STEM, odnosno popularizacije znanosti, a koji radimo sa Zajednicom tehničke kulture- zaključio je gradonačelnik.

Predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković istaknuo je kako vrijedi istaknuti što se Grad Đurđevac i ove godine našao među najboljih 10 gradova po povlačenju europskih sredstava.

(djurdjevac.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content