Grad Đurđevac među 10 najbolje rangiranih gradova po ulaganju sredstava u obrazovanje

Grad Đurđevac, prema istraživanju portala Gradonačelnik.hr i podacima FINA-e o gradskim proračunima, našao se među deset gradova po iznosu uloženih sredstava u obrazovanje po glavi stanovnika, s 599,53 eura za 2023. godinu, što ukupno iznosi 4,23 milijuna eura.

– Briga za mlade i njihovu budućnost velika je odgovornost. Kontinuirano ulažemo u predškolsko, osnovno, srednje i visoko obrazovanje. Nastojimo osigurati što više EU sredstava kako bismo mladima omogućili najbolje materijalne uvjete i nove kreativne programe, čime im osiguravamo najbolji mogući start kroz cijeli odgojno-obrazovni sustav – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči, ukratko nabrojivši sve projekte.

Neki od značajnih projekata ove godine bili su izgradnja bazena te energetski neovisnog Dječjeg vrtića Maslačak, zahvaljujući solarnoj elektrani i dizalici topline. Ove godine vrtić je dobio nove prostore za osam skupina, blagovaonicu, terasu i igralište, a u njemu nema liste čekanja. – Osim nadogradnje, preko projekta Maslačak za sve – faza 2 osiguran je i poslijepodnevni rad vrtića, provodi se 13 kraćih programa, osigurane su edukacije za odgojitelje, a nabavljen je i novi namještaj, didaktika i nova oprema za kuhinju – istaknuo je gradonačelnik.

Uložena su i značajna sredstva u energetsku učinkovitost škola, a trenutno se provodi cjelovita energetska obnova područnih škola Mičetinac, Čepelovac, Budrovac i Sirova Katalena. U planu je i dogradnja škole u Đurđevcu s 12 učionica, sportskim dvoranama i novim vanjskim terenima, što će omogućiti jednosmjensku nastavu. Grad je također kupio zgradu FINA-e za osnivanje glazbene škole, a osnovnoškolcima osigurava besplatne udžbenike i radne bilježnice.

Što se tiče srednjoškolskog obrazovanja i Sveučilišta Sjever, Grad Đurđevac sa svima ima izvrsnu suradnju te im daje punu podršku u razvoju novih programa i projekata.

– Ove godine fakultet je završila prva generacija prvostupnika računarstva i informatike na Sveučilištu Sjever u Đurđevcu. Cilj nam je poboljšati dostupnost visokog obrazovanja. Trenutno je raspisan natječaj za stipendije i pozivam sve zainteresirane da se prijave – istaknuo je gradonačelnik te naglasio kako se upravo ovakvim tempom osiguravaju najbolji uvjeti školovanja.

(djurdjevac.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content