EHF EUROPSKA LIGA Našičani minimalno poraženi u susretu s Vojvodinom: Luka Moslavac najefikasniji u redovima NEXE-a

U prvom kolu grupne faze EHF Europske lige rukometaši našičkog NEXE-a poraženi su na svom terenu Sportske dvorane Osnovne škole kralja Tomislava od novosadske Vojvodine 36:35.

“Gromovi” su na samom početku utakmice poveli 1:0 i to im je bila jedina prednost tijekom cijelog susreta. Gosti su uspješno koristili sve pogreške domaćih rukometaša i bili su u konstantnoj prednosti od dva do tri pogotka, no uoči odlaska na odmor domaći rukometaši su uspjeli poravnati na 19:19.

Drugi dio nastavljen je u istom ritmu, u 37. minuti igrači Vojvodine imali su i +4 (27:23), no još su jednom domaći rukometaši uspjeli izjednačiti. U 51. minuti bilo je 28:28, dok su u 58. minuti izgubili loptu u napadu kada su imali priliku za još jedno izjednačenje. Do kraju su gosti održavali prednost i zasluženo došli do pobjede 36:35.

– Gostima čestitam na pobjedi, a svojim dečkima na dobroj igri u napadu, ali ne i u obrani. Nismo uspjeli nametnuti svoj ritam. Primili smo previše pogodaka za jednu europsku utakmicu- nakon utakmice rekao je trener NEXE-a Krešo Ivanković.

Najefikasniji sa sedam pogodaka u domaćim redovima bio je Virovitičanin Luka Moslavac.

– Čestitam gostima koji su došli do zaslužene pobjedi. Nametnuli su svoj ritam od početka i držali ga do kraja utakmice. Bili su čvrsti u obrani te brzi u polukontrama i kontrama. Glavi uzrok poraza leži u nama i našoj obrani. Primili smo 36 pogodaka, a to nije ono što smo se dogovorili u svlačionici. Ovo je prva utakmica i ništa još nije izgubljeno te se nadam da nas ovoj poraz neće skupo koštati- rezimirao je Luka Moslavac.

Idućeg utorka u drugom kolu EHF Europske lige momčad NEXE-a gostuje kod španjolske ekipe Bathco Balonmano Torrelavege

NEXE: Aleksandar Bakić 4, Mislav Grgić, Ibrahim Haseljić 1, Lucian Krajcar, Gal Marguč, Moreno Car (6+0), Mihailo Radovanović (3+0), Borna Manci Mičević, Jure Dolenec 4, Manuel Štrlek 4, Luka Moslavac 7, Aleksandar Cenić 4, Ognjen Cenić 1, Leon Vučko, Tin Lučin 6 i Krešimir Kozina 3. Trener: Krešo Ivanković.

(www.icv.hr, mš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content