Nakon prvog ovogodišnjeg boda u Europskoj ligi našički NEXE u trećem kolu, u Sportskoj dvorani Osnovne škole kralja Tomislava, danas u 20:45 sati dočekuje izuzetno jakog suparnika- njemački Kiel.

Njemačka momčad u listopadu ne zna za poraz. Ima tri pobjede u Bundesligi te dvije u EHF Europskoj ligi. U igračkom rosteru, uz Nijemce, ima igrače iz još devet država:
Francuske, Danske, Norveške, Švedske, Austrije, Mađarske, Češke, Farskih Otoka i Hrvatske. Dugogodišnji kapetan momčadi ujedno je i kapetan hrvatske reprezentacije Đakovčanin Domagoj Duvnjak.

– Uopće nije potrebno trošiti riječi kada je u pitanju THW Kiel, ekipa koja je dugi niz godina u samom vrhu njemačkog i europskog rukometa. Mislim da niti jednom igraču ne treba bolja motivacija, igrat ćemo pred svojim navijačima i sigurno će to biti prava rukometna poslastica. Svi su igrači zdravi i spremni i siguran sam da će, kada istrče ma teren, dati svoj maksimum, a možda i više od toga jer to je jedini način na koji se možemo suprotstaviti takvoj momčadi. Ključna će biti igra u obrani i brza tranzicija lopte uz što manje tehničkih grešaka, a u napadu ćemo morati igrati kontrolirano i sistematično uz maksimalan fokus svih 60 minuta. Uz glasnu podršku naših navijača nadam se da ćemo se na kraju svi zajedno veseliti- u najavi utakmice rekao je trener NEXE-a Krešo Ivanković.

Dvorana će sigurno biti prepuna, a oni koji neće moći doći do ulaznice moći će je gledati na kanalu Arena sport 4.

(www.icv.hr, mš)