DZMH udruga Novi Gradac 28. Magyar bálom obilježila mađarsku revoluciju 1956. godine

Demokratska zajednica Mađara Hrvatske, udruga Novi Gradac, jučer je održala susret folklornih skupina- 28. Magyar bál na kojemu su se ujedno prisjetili na mađarski nacionalni praznik, na revoluciju 1956. godine. Događaj su svojim prisustvom uveličali konzul Mađarske u Osijeku Zoltán Császár József, načelnik Općine Gradina Josip Vučemilović-Jurić te predsjednik Udruge Dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH ogranak Općina Gradina Marin Viljevac.

Predsjednik DZMH udruga Novi Gradac Ištvan Seleši, uz navedene, pozdravio je i goste iz Vršende (Mađarska) te izaslanstvo KUD-a “Seljačka Sloga” iz Brezovice. Zahvalio je Savjetu za nacionalne manjine Zagreb i Općini Gradina te brojnim sponzorima i aktivnim članovima udruge na pomoći i potpori.

Nakon kratkog prisjećanja na revoluciju 1956. godine te zajedničke fotografije, u programu su sudjelovali KUD “Dugo Selo” iz Dugog Sela Lukačkog, plesna skupina Češke Besede Virovitičko-podravske županije, KD “Grigor Vitez” iz Okučana, muški zbor njemačke nacionalnosti iz Szuloka (Mađarska), pjevački zbor iz Bolhó (Mađarska) te domaćini, plesna skupina i najmlađa pjevačica DZMH Udruge Novi Gradac. Program je održan ispred mjesnog doma u Novom Gracu.

Nakon programa, nastavljeno je zajedničko druženje uz mađarsku i hrvatsku glazbu.

(www.icv.hr, mš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content