Đurđenovačke “Mimoze” tradicionalno obilježile Dan ružičaste vrpce: Građane upozorile na važnost ranog otkrivanja raka dojke

Članovi Lige protiv raka “Mimoza” danas (petak) su u centru Đurđenovca obilježili Dan ružičaste vrpce.

Ovaj dan u Hrvatskoj se obilježava s ciljem da se žene upozori na važnost ranog otkrivanja raka dojke, jer se 90 posto oboljelih žena može izliječiti ako se bolest otkrije u početnom stadiju.

“Mimoze” su svojim građanima dijelile roze vrpce i promotivne letke te im osigurale besplatno mjerenje razine šećera u krvi i krvnog tlaka za koje su bili zadužene medicinske sestre patronažne službe Osječko–baranjske županije Ivana Bortek i Ana Kolarić, a akciji su se pridružile i Anita Kovačić te Ivana Kordić, koordinatori palijativne skrbi Osječko–baranjske županije. Svoju je podršku dao i načelnik općine Đurđenovac Hrvoje Topalović.

-Danas smo se okupile s ciljem da što više žena potaknemo da odu na mamografiju i ultrazvuk dojki, i to na vrijeme. Ovim putem se zahvaljujem medicinskim sestrama patronažne službe Osječko–baranjske županije koje su nam od velike pomoći, koordinatorima za djelatnosti palijativne skrbi, Općini Đurđenovac, te svakako, Upravi Opće županijske bolnice Našice kao i našoj predsjednici dr. Dragici Pavlić. Od prošlih akcija bih svakako izdvojila siječanjski Dan mimoze, u trećem mjesec smo obilježili Dan narcisa, a danas je Dan ružičaste vrpce. Sve ove akcije koristimo za skupljanje dobrovoljnih priloga koji idu izravno našim članovima u potrebi.

Moram se zahvaliti i Hrvatskim željeznicama koje su nam omogućile popust od 75 posto za kartu osobama i njihovim pratiteljima koje odlaze na bolničke kontrole te Općini Đurđenovac koja nas podupire u daljnjem radu – rekla je Marica Mancika Patko, potpredsjednica LPR “Mimoza” koja je zahvalila svim sugrađanima na novčanoj donaciji i poručila kako imaju veliko srce.

(LPR “Mimoza” Đurđenovac, foto: Siniša Kulišić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content