Donosimo vam program ovogodišnje Voćinske kestenijade: Prijavite se za natjecanje u kuhanju čobanca “Zlatni fertun”

I ove godine Turistička zajednica Područje Vrata Papuka priprema bogat program za tradicionalnu “Voćinsku kestenijadu”, koja će biti održana u subotu i nedjelju, 19. i 20. listopada.

Subota je rezervirana za otvoreno prvenstvo Voćina u kuhanju čobanca naziva “Zlatni fertun”. Prijave za natjecanje mogu se obaviti do 17. listopada na broj telefona 033/684-204 ili broj mobitela 091/9437-657 (Mislav).

U sklopu “Zlatnog fertuna”, koji započinje u 13 sati, bit će još zanimljivih događanja kao što je natjecanje u bacanju potkove. Za dobru zabavu su zaduženi Suhopoljski tamburaši.

“Voćinska kestenijada” u nedjelju započinje svetom misom u voćinskoj župnoj crkvi u 15 sati, nakon koje slijedi kratki mimohod folklornih skupina od crkve Pohođenja Blažene Djevice Marije do Hrvatskog doma gdje će se u 16:30 sati održati nastupi folkloraša. Za 18:30 sati organizatori ove manifestacije pripremaju koncert Ivana Štivića i Tamburaškog sastava Slavonski vez.

Organizatori dvodnevne manifestacije “Voćinska kestenijada” je Turistička zajednica Područje Vrata Papuka, u partnerstvu s voćinskim udrugama. Pokrovitelji manifestacije su Općina Voćin, Turistička zajednica Područje Vrata Papuka, Virovitičko-podravska županija, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.

(www.icv.hr, adf)

Plakat 2 1

Plakat 1

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content