Divlje životinje na cestama u VPŽ u jednom danu ‘skrivile’ četiri prometne nesreće

Na području Policijske uprave virovitičko-podravske jučer (utorak) su evidentirana četiri naleta na divljač u prometu.

Na slatinskoj obilaznici, oko 6:45 sati, došlo je do naleta na divljač nakon što je iz putnog kanala na kolnik istrčala srna u koju je udarila 21-godišnjakinja upravljajući osobnim vozilom.

Također, između mjesta Velika Črešnjevica i Sedlarica, oko 8:25 sati, došlo je do udara osobnog vozila, kojim je upravljala 46-godišnjakinja, u srneću divljač koja je istrčala na kolnik s poljoprivrednog zemljišta.

Istog dana, u večernjim satima, na državnoj cesti prema mjestu Lukač, oko 19:10 sati, ispred osobnog vozila kojim je upravljao 66-godišnjak iz šume je na kolnik istrčala košuta, a na županijskoj cesti 4007 iz smjera Bušetine prema Starom Gradcu, oko 19:15 sati, iz kukuruzišta na kolnik istrčala srna.

U sva četiri prometna događaja vozači su alkotestirani bez reakcije na alkohol, nije bilo ozlijeđenih osoba no nastala je materijalna šteta, priopćila je danas (srijeda) PU virovitičko-podravska.

Na području Policijske uprave virovitičko-podravske u kolovozu i rujnu evidentirano je 48 sudara vozila sa životinjama na cesti, a u istom razdoblju 2023. godine evidentirano je 47 naleta.

– S ciljem prevencije ovakvih i sličnih nesreća pozivamo vozače na maksimalni oprez na prometnicama. Divljač migrira dnevno i sezonski zbog različitih potreba i ne poznaje granice. Vozači bi se trebali pridržavati prometnih propisa pogotovo u ruralnim područjima, gdje je mogućnost naleta vozila na divljač puno veća nego u gradskim odnosno urbanim sredinama. Divljač može stradati od naleta vozila tijekom cijele godine, ali neka godišnja doba i sezonski faktori mogu povećati rizik. Divljač se kreće relativno brzo i u pravilu u svom kretanju pretrčava površine javnih cesta stoga se događaju prometne nesreće zbog naleta vozila na divljač, a posljedice su oštećenje ili uništenje vozila i lakše ili teže tjelesne ozljede – poručili su iz PU virovitičko-podravske.

(PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content