BRUCOŠI, DOBRODOŠLI Virovitičko Veleučilište bogatije za 70 novih studenata, evo koji je smjer najtraženiji

Hodnici fakulteta ponovo su oživjeli! Na virovitičkom Veleučilištu danas (ponedjeljak) je održan dekanski sat za 70 novih studenata 1. godine prijediplomskih studijskih programa. Zakoračivši u prostorije ove visokoobrazovne institucije, brucoši su na uvodnom predavanju imali prilike saznati sve one informacije koje će im olakšati naredne godine studiranja, ali i upoznati svoje predavače te ostale djelatnike stručne službe.

Uz dekana Dejana Tubića, studente su srdačno pozdravili i članovi dekanata Veleučilišta u Virovitici, prodekanica za nastavu Irena Bosnić, prodekan za razvoj Rikard Bakan i prodekan za poslovanje i financije Damir Ribić, pročelnica Odjela za ekonomiju Mladena Bedeković, pročelnik Odjela za turizam Božidar Jaković, pročelnik Odjela za informacijsko-komunikacijske tehnologije Ivan Heđi te tajnica veleučilišta Edita Tolušić.

IMG 8479 Custom

IT SEKTOR I DALJE NAJTRAŽENIJI

Sretan što je njihova akademska obitelj obogaćena svježim licima, dekan Dejan Tubić komentirao je uspješan rad ovog gotovo punoljetnog virovitičkog Veleučilišta.

– Veseli me svaki dolazak novih, mladih snaga. Izgradnjom ovog kompleksa malo mjesto poput Virovitice dobilo je prijeko potrebnu visokoobrazovnu instituciju, pružajući mladim ljudima mogućnost da budu akademski obrazovni građani, u pravom smislu te riječi. Potičemo ih da na argumentiran način razmjenjuju mišljenja sa svojim profesorima i asistentima – njihova mišljenja ne trebaju biti jednaka našima, već utemeljena na struci i znanosti, a ne „rekla-kazala“ – objašnjava Tubić.

Na VUV-u danas djeluje 9 doktora znanosti na 4 stručna prijediplomska studija: Menadžment, Poduzetništvo, Računarstvo i Elektrotehnika, te stručnom diplomskom studiju Menadžmenta. Veleučilište svojim studentima olakšava studiranje kroz različite vrste stipendiranja, surađujući s lokalnom i regionalnom samoupravom, ali i uspješnim IT firmama kao što je Aircash, prva hrvatska fintech tvrtka koja je na tržište izbacila mobilni novčanik.

IMG 8535 Custom

Upravo je IT sektor jedan od najatraktivnijih smjerova na ovom Veleučilištu, popunivši svih 30 kvota na studiju. Unatoč jakoj konkurenciji, Tubić ističe kako je zadovoljan što broj upisanih i dalje vjerno drži konstantu.

– Svjesni smo trenutnog demografskoj stanja, ali veseli me da je ovih 70 upisanih studenata, u odnosu na naše male kvote, pokazatelj kako smo i dalje atraktivni u području visokoškolskog obrazovanja. Studenti većinom dolaze iz naše i okolnih županija – Slavonija, Baranja i Srijem, ali imamo i pojedince iz Zagreba te nekih dijelova Istre. Studijske programe revidiramo prema tržištu rada i na taj način želimo postati još vidljivi na tržištu rada. Naša zapošljivost jest 70-ak posto u odnosu na državni prosjek, dok je na IT smjerovima to gotovo 100 posto. Sve to pokazuje kako su naši profesori i asistenti obavili dobar posao i na tome im od srca zahvaljujem – istaknuo je dekan.

IMG 8491 Custom

Za lakše snalaženje u ovim prvim studentskim danima, izrađen je i Priručnik za studente koji detaljnije objašnjava sve njihove obveze, način polaganja ispita, ali i „servisne“ informacije poput studentskih prava i mirovanja studentskih obveza. Osim popunjenih studijskih kvota, studentski dom također bilježi izvrsne brojke – 104 od 108 ležajeva je popunjeno.

Kompleks Veleučilišta u Virovitici pruža sve što je jednom studentu potrebno – i to na minutu hoda; od studentskog restorana i kafića, do doma i zgrade samog Veleučilišta. Prvi koraci ka stjecanju diplome ovim će studenti biti slatke muke koje će im otvoriti vrata neograničenim mogućnostima. Studenti, sretno!

(icv.hr, dj, foto: D. Jagarinec)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content