Brojni posjetitelji u Đurđevcu uživali na 26. Danima voća: Više od 50 izlagača promoviralo domaće proizvode

U organizaciji Koprivničko-križevačke županije u Đurđevcu su danas (subota) održani 26. Dani voća, čime je ujedno započelo obilježavanje “Jeseni v Đurđevcu”. Bez obzira na kišu, mnogobrojni posjetitelji mogli su uživati u raznovrsnim domaćim proizvodima od voća i raznim rukotvorinama.

Uz članicu Uprave Podravke Ljiljanu Šapina te ispred Ministarstva poljoprivrede voditeljica Područne službe za stručnu podršku – područna jedinica Koprivnica Tatjanu Martinović, prisutnima se na početku manifestacije obratio domaćin, gradonačelnik grada Đurđevca, Hrvoje Janči.

-Ova manifestacija prigoda je da se promoviraju domaći proizvođači voća, da se napravi konekcija između kupaca i proizvođača i da kroz to kupujemo zdravo i potičemo domaću proizvodnju. Prije nekoliko godina na ovoj manifestaciji otvorili smo projekt Podravinoteke koji je na našoj tržnici koji je okupio preko 100 proizvođača, a ima preko 400 proizvoda te pozivam sve koji nisu neka se priključe Podravinoteki kako bi zajedno što bolje i više promovirali domaće proizvode i domaću proizvodnju – rekao je gradonačelnik Janči.

Ovogodišnje 26. Dane voća službeno je otvorio župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren.

-Drago mi je da se ova tradicija nastavlja već 26 godinu za red. Zahvaljujem svim ovim marljivim ljudima koji su se potrudili da se okupimo u Đurđevcu na novouređenom gradskom trgu. Na ovaj način svi su dali veliki doprinos i promociji ove proizvodnje za koju smatramo da postoji veliki potencijal na ovim našim prostorima. Koprivničko-križevačka županija kroz razne načine prati sektor poljoprivrede, kroz razne programe i mjere i vjerujem da su ovakve sajamske priredbe izuzetno bitne i značajne. Uvjeren sam da će se ova manifestacija nastaviti održavati još dugi niz godina, a da će brojke koje ukazuju na rast poljoprivredne proizvodnje rasti – rekao je župan Koren.

Prisutnima se obratio i saborski zastupnik te načelnik općine Kalinovac Darko Sobota koji je istaknuo kako je manifestacija Dani voća najvažnija županijska manifestacija posvećena promociji proizvodnje voća i voćnih prerađevina te promicanja vrijednosti razvoja domaće proizvodnje na kojoj se okupilo više od 50 izlagača iz Podravine i Prigorja.

U prigodnom programu Dana voća nastupili su mališani Dječjeg vrtića Maslačak, folklorna skupina Osnovne škole Đurđevac, Kulturno – umjetničko društvo Petar Preradović i Podravski bečari. Priređen je i izbor najljepšeg štanda, a prvo mjesto osvojilo je Obiteljsko poljoprivrednog gospodarstvo Lasić iz Carevdara, drugo Srednja gospodarska škola Križevci te treće Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Darko Krčmar.

Manifestaciju koja se održala na novouređenom trgu, a uz domaćina manifestacije, prisustvovali su i saborski zastupnici Darko Sobota, Mišel Jakšić i Tomislav Golubić te zamjenik župana KKŽ Ratimir Ljubić.

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content