Bolji uvjeti za sportaše: Završeni radovi na navodnjavanju nogometnih terena u virovitičkim prigradskim naseljima, uskoro će uslijediti i postavljanje rasvjete

Završili su radovi na automatskom navodnjavanju nogometnih igrališta u virovitičkim prigradskim naseljima: Podgorju, Koriji, Rezovcu i Milanovcu.

Nakon navodnjavanja, slijedi i postavljanje rasvjete.

– Kao što smo i najavili pri obilasku mjesnih odbora, krenuli smo s ulaganjima u sportske terene u prigradskim naseljima, a najveći motiv su nam naša djeca, odnosno stvaranje što boljih uvjeta kako bi ih maknuli od mobitela i ekrana. Radovi na navodnjavanju su gotovi, a ove jeseni ćemo postaviti i rasvjetu na nogometnim igralištima u Svetom Đurađu, Podgorju, Rezovcu i na Vegeški. Na proljeće planiramo rekonstruirati rasvjetu na igralištima u Koriji i Milanovcu. Želimo omogućiti djeci i mladima da vanjske terene koriste i u jesenskim i zimskim mjesecima, naglasio je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin koji je obišao sportske terene u pratnji pročelnika Kristijana Sabe i tajnika Sportske zajednice grada Virovitice Tihomira Majstorovića.

Vrijednost automatskog navodnjavanja je više od 150.000,00 eura, a rasvjete na nogometnim igralištima oko 250.000,00 eura, što znači da se na igrališta u prigradskim naseljima ulaže 400.000,00 eura.

– Važno je reći da to nije sve. Prije toga smo guminirali igralište kod Osnovne Ivane Brlić – Mažuranić, koje je sada multifunkcionalno, Virovitičko-podravska županija planira urediti igralište kod Gimnazije, a kroz ITU mehanizam na Vegeški ćemo proširiti i produžiti karting stazu, izgraditi nogometno igralište te atletsko borilišta s bacačkim borilištem, dok će se a unutar atletske staze nalaziti multifunkcionalni tereni na tartan podlozi, dodao je gradonačelnik Kirin.

U obilasku terena gradonačelniku i suradnicima su se pridružili i predsjednik NK Podgorje Milan Krmpotić, predsjednik NK Omladinac iz Korije Damir Blažević, predsjednik Mjesnog odbora Rezovac Tomislav Biondić te predsjednik Mjesnog odbora Milanovac Mario Lukačević.

(virovitica.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content