AKO PIJEŠ, NE VOZI Na području VPŽ čak 56 vozača s nedozvoljenom koncentracijom alkohola u krvi

Područje Policijske uprave virovitičko-podravske proteklog je tjedna obilježio velik broj vozača koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola, pa su tako kod čak 56 vozača zatečenih u prometu policijski službenici utvrdili nedozvoljenu koncentraciju alkohola u organizmu ili su odbili alkotestiranje, priopćila je PU virovitičko-podravska.

Iako je svaki dan barem kod jednog vozača utvrđena visoka koncentracija alkohola, veća od 2,00 g/kg, što je koncentracija teškog pijanog stanja, najveća koncentracija utvrđenih i sankcioniranih vozača koji su sudjelovali u prometu pod utjecajem alkohola je bila u petak, 27. rujna kada je u periodu od 15 do 21 sat na području Policijske postaje Slatina kod devet vozača utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu, zbog čega su isključeni iz prometa i propisno sankcionirani.

Ovih devet vozača je sankcionirano zbog vožnje pod utjecajem alkohola za vrijeme provedbe akcije usmjerene upravo na nadzor vozača pod utjecajem alkohola provedene na području PU virovitičko-podravske, u kojoj je utvrđeno i sankcionirano ukupno 69 prekršaja.

-Kako je vožnja pod utjecajem alkohola jedan od četiri najveće ubojice u prometu podsjećamo sve vozače da nije dozvoljeno upravljanje vozilom s koncentracijom alkohola u organizmu većom od 0,5 g/kg, a za mlade vozače, vozače teretnih vozila i autobusa i profesionalne vozače 0,0 g/kg, te da se, ukoliko su konzumirali alkohol, sjete gesla ove akcije, odnosno, “ako piješ, ne vozi” – poručili su iz PU virovitičko-podravske.

(PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content