Župljani Špišić Bukovice se oprostili od vlč. Krunoslava Siroglavića, novi župnik vlč. Karlo Topalović preuzeo službu

Vlč. Krunoslav Siroglavić, dosadašnji župnik Župe sv. Ivana Krstitelja u Špišić Bukovici, imenovan je novim župnikom Župe sv. Augustina Biskupa u Velikoj. Ova promjena dolazi nakon dvije godine predanog služenja u Špišić Bukovici, gdje je vlč. Siroglavić svojim pastoralnim radom, duhovnim vodstvom te aktivnim sudjelovanjem u životu župe ostavio neizbrisiv trag.

Dirljiv oproštaj od svog župnika župljani su organizirali 22. rujna. Na svetim misama u filijalnim crkvama Korija, Bušetina i Okrugljača simbolične darove i zahvale uručili su predstavnici župnih zajednica. Posebno je svečano bilo u župnoj crkvi u Špišić Bukovici, gdje je uz riječi zahvale koje je uputila Ljubica Lulić, vjeroučiteljica Ivona Boljevčan predala vlč. Krunoslavu zajednički poklon cijele župne zajednice.

Župljani su se na ovaj način dirljivo oprostili od svog voljenog pastira, iskazujući zahvalnost za sve što je učinio tijekom svog kratkog, ali plodonosnog djelovanja u župi. U svojim riječima zahvale, mnogi su naglasili njegovu predanost, ljudskost i duhovnu blizinu koju je dijelio sa svakim članom zajednice.

S druge strane, župljani Velike s radošću su dočekali svog novog župnika i raduju se nastavku duhovnog života pod njegovim vodstvom. Vlč. Krunoslav pred sobom ima nove izazove, ali i prilike za nastavak predanog rada u Crkvi.

U Župi sv. Ivana Krstitelja u Špišić Bukovici njegovu službu preuzeo je dosadašnji pastoralni suradnik u Župi sv. Ivana Krstitelja u Špišić Bukovici, vlč. Karlo Topalović, koji je župljanima već dobro poznat. 

(icv.hr, žđl, Foto: Župa sv. Ivana Krstitelja u Špišić Bukovici)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content