Zlatna kuna najboljim tvrtkama s područja VPŽ u 2023. godini: Laureati su Degal tehnika iz Virovitice, Anka iz Slatine i Kramel iz Kladara

HGK – Županijska komora Virovitica nagradila je u srijedu, 25. rujna u Višnjici, na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća, najbolje tvrtke u 2023. godini s područja Virovitičko-podravske županije tradicionalnom godišnjom nagradom Zlatna kuna. Podsjećamo, riječ je o vrijednom priznanju koje se dodjeljuje za uspješnost u poslovanju i doprinos hrvatskom gospodarstvu u cjelini.  

U kategoriji velikog trgovačkog društva Zlatnu kunu dobila je tvrtka Degal tehnika d.o.o. iz Virovitice, koja je sa 68 djelatnika prisutna na tri segmenta na tržištu: graditeljstvu, proizvodnji i obradi kamena te instalaciji fotonaponskih elektrana po principu “ključ u ruke”.

Tvrtka je sudjelovala u izgradnji brojnih mostova, vijadukata, nadvožnjaka, sportskih dvorana i sličnih objekata, a jedan od vjerojatno najpoznatijih objekata koji su radili je vidikovac na Biokovu, popularni Skywalk. Do sada su na području Hrvatske instalirali nekoliko desetaka sunčanih elektrana ukupne snage više od 36 MWp. Trenutno završavaju projekt izgradnje neintegrirane sunčane elektrane na zemlji snage 11,75 MWp na području grada Slatine. Nagrada je uručena direktoru tvrtke Tomislavu Deniću.

CB2A4912

-Doista je lijep osjećaj dobiti ovakvu nagradu, drago mi je da postoje institucije kao što je Hrvatska gospodarska komora koja vodi brigu o radu tvrtki i naravno taj rad zna i nagraditi. Tvrtka Degal Tehnika postoji od 2010. godine i na tržištu je prisutna u tri segmenta i u svakom je kompletna. Tvrtka razvija vlastite projekte, a bavi se i projektiranjem za razne investitore i tu je zaista odlično pozicionirana. Skywalk samo je jedan u nizu izazovnih i atraktivnih projekata koje smo uspješno završili. Iako ne djelujemo s ciljem dobivanja javnih odlikovanja, moram priznati kako svaka nagrada nosi svoju težinu i značaj – rekao je tom prigodom Tomislav Denić, direktor tvrtke koja je ove godine dobitnica i Zlatne plakete Grada Virovitice za izniman doprinos u korištenju i promociji obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti.

U kategoriji srednjeg trgovačkog društva dobitnica Zlatne kune je tvrtka Anka d.o.o. u Slatini, koja danas zapošljava 70 radnika i bavi se proizvodnjom prikolica za konje i prenamjenom kamiona za prijevoz konja, a više od 90 posto proizvodnje izveze u Njemačku. Nagradu je primio direktor tvrtke Goran Šarabok.

CB2A4856

-Ovo priznanje nam je od velikog značaja, ovo je već druga Zlatna kuna koju smo dobili kao nagradu za mukotrpan trud i rad proteklih godina, a ujedno i potvrda da radimo dobro i pošteno. Svake godine se sve više trudimo da bi bili što bolji i uspješniji iako za sada u planu nemamo širenje kadra. Zanimljivo je istaknuti, uz sve navedeno, kako su nova vozila za prijevoz konja doista luksuzna, a uključuju kupaonicu, dnevni boravak i spavaću sobu u kojoj se može smjestiti i do šest osoba, što je jako bitno ljudima koji se bave konjičkim sportom i redovito odlaze na turnire. I naša tvrtka osjeća posljedice globalne krize, imamo smanjen broj narudžbi, ali opet sasvim dovoljno da možemo držati konstantu i raditi bez pritiska. Sve u svemu vrlo smo zadovoljni, a ostaje nam za vidjet što nosi iduća godina – rekao je Goran Šarabok.

U kategoriji malih trgovačkih društava Zlatnu kunu dobila je tvrtka Kramel d.o.o. iz Kladara (općina Pitomača), koja broji 30 zaposlenih i bavi se elektroinstalaterskim radovima, poslovima montaže i održavanja elektrosustava na poslovnim i stambenim objektima u Hrvatskoj i inozemstvu, a bave se i knjigovodstvenim uslugama. Nagrada je uručena direktoru Petru Kramariću.

CB2A4822

-Sretan sam zbog nagrade, ova Zlatna kuna poklon je cijelom mom timu i ljudima koji stoje iza mene i dodatan poticaj za daljnji rad. Postojimo od 2017. godine i mogu reći da djelujemo na području cijele Europe. Naravno da postoje izazovi i razne poteškoće u ovom današnjem vremenu što se, u našem slučaju, najviše osjetilo u Njemačkoj i Austriji, a jedan od problema je nedostatak materijala što se u konačnici odražava na pomicanje vremenskih rokova. Najspecifičniji dio našeg poslovanja su elektro ormari čijom se izradom bavimo u našem pogonu u Kladarama. Mislim da je to dio poslovanja koji želimo još više unaprijediti jer znamo da su tehničke inovacije, informatika i elektrotehnika budućnost svih nas. Isto tako, planiramo i daljnja širenja, odnosno rast iz malog u srednje poduzeće. Cilj nam je otvoriti i knjigovodstveni ured za koji smo već pokrenuli neke korake i dobili par klijenata, tako da je to smjernica za iduću godinu – zaključio je Petar Kramarić.

Priznanja najboljima uručili su virovitičko-podravski župan Igor Andrović i predsjednik HGK-ŽK Virovitica, Zlatko Pleša.

(www.icv.hr, www.vpz.hr, foto: Kristijan Toplak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content