ZDRAVI KUTAK Prva pomoć jedna je od ključnih aktivnosti Hrvatskog Crvenog križa, a o njezinoj važnosti više poslušajte u novom izdanju emisije

Prva pomoć tradicionalna je djelatnost Hrvatskog Crvenog križa, a Svjetski dan prve pomoći obilježava se svake godine, druge subote u rujnu. Obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći prilika je za isticanje važnosti prve pomoći na globalnoj razini kao humanog čina.

Prva pomoć jedna je od ključnih aktivnosti Hrvatskog Crvenog križa koja uključuje spašavanje života i pružanje podrške ozlijeđenima do dolaska hitne pomoći. Kroz niz programa i edukacija, Crveni križ neprestano unapređuje znanja i vještine u skladu s europskim smjernicama te radi na osposobljavanju što većeg broja ljudi. Prva pomoć ne uključuje samo fizičko zbrinjavanje ozljeda, već i pružanje psihosocijalne potpore.

Više o ovoj temi, kao i o samom Svjetskom danu prve pomoći, razgovarali smo s Draženom Jendrašićem, stručnim referentom na poslovima organizacije darivanja krvi, prve pomoći rada s mladima u GDCK Virovitica, te s doktoricom Ljiljanom Kucljak Šušak.

Emisiju poslušajte u programu ICV radija od 18 sati.

(www.icv.hr, mra)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content