Vozač bicikla u Virovitici napuhao čak 3,46 promila, automobil mađarskih registarskih oznaka sa 122 km/h proletio kroz Kapelu Dvor

Protekli tjedan na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano je 11 prometnih nesreća, od kojih tri s ozlijeđenim osobama i osam s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama vozač osobnog automobila i vozač motocikla teško su ozlijeđeni, a putnik u osobnom automobilu je lakše ozlijeđen. Kod dva počinitelja prometnih nesreća s ozlijeđenima je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu, priopćila je danas (ponedjeljak) Policijska uprava virovitičko-podravska.

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 267 prekršaja, od kojih 29 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 87 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 26 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 53 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i drugo.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,46 g/kg je utvrđena u Virovitici, u srijedu, 28. kolovoza oko 16:30 sati kod 72-godišnjeg vozača bicikla.

Najveća brzina kretanja vozila od 122 km/h je utvrđena za osobni automobil registarskih oznaka Mađarske u četvrtak, 29. kolovoza oko 22 sata u Kapeli Dvoru, na dionici državne ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, stoji u priopćenju policije.

(PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content