VIROVITIČKI LIST NAVRŠIO 71 GODINU Unatoč izazovnim vremenima mladenački koračamo u sve kompliciranijem svijetu medija

Dragi naši čitatelji, dana 29. rujna Virovitički list proslavio je svoj 71. rođendan, otkako je tog datuma 1953. godine izašao prvi broj novina, na osam stranica, kao Organ socijalističkog saveza radnog naroda Hrvatske za Grad i Kotar Viroviticu. Uz informacije vezane uz izbore, imao je i stranice posvećene gospodarstvu, kulturi i prosvjeti, vijesti dopisnika, rubriku oglasa, ali i foto rubriku.

Prva odgovorna urednica Virovitičkog lista bila je Jelica Aničić, tadašnja direktorica virovitičke gimnazije, prvi urednik bio je Drago Miletić, a tehnički urednik Stjepan Trstenjak. Do danas se izmijenilo 12 glavnih urednika i urednica u Virovitičkom listu, te deseci novinara i suradnika, čiji broj stalno raste i mijenja se.

Danas Virovitički list, koji je među rijetkim lokalnim listovima u Hrvatskoj i koji se može pohvaliti s tradicijom izlaženja dužom od 7 desetljeća dolazi čitateljima na 40 stranica, u nakladi većoj od 2000 primjeraka. Besplatno stiže na područje cijele Virovitičko-podravske županije, donoseći pregled najvažnijih događaja i tema iz svih društvenih područja, od gospodarstva, poljoprivrede, politike, kulture, obrazovanja, sporta, istraživačkih članaka…

Za sve one koji ne mogu doći do tiskanog primjerka Virovitičkog lista, dobra je vijest da ga se može pronaći i u digitalnom izdanju, (od prvog broja do prosinca 2023., op.a.), zahvaljujući digitalizaciji koji je kroz vrijedan projekt provela Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica. Poveznica se nalazi na stranicama Gradske knjižnice i čitaonice u Virovitici.

Unatoč izazovnim vremenima, Virovitički list, zahvaljujući vama, dragi čitatelji, partneri i prijatelji našeg lista, i dalje ponosno i mladenački korača u sve kompliciranijem svijetu medija, nastojeći na tržištu zadržati ne samo prepoznatljivost, već i poziciju povjerenja koju mu dajete već punih sedam desetljeća.

Na tome vam od srca hvala u ime redakcije Informativnog centra, a u okviru kojeg izlazi Virovitički list, što ste s nama i dalje partneri i suradnici, odnosno kroničari jednog vremena koje ovdje bilježimo za povijest.

(www.icv.hr, Redakcija Virovitičkog lista)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content