Vinski cabaret i podravski zalogaj u srcu bilogorskih vinograda: Na Kladarskom bregu počelo četvrto izdanje festivala vina i zalogaja “Slavonija i Podravina, wine not!?”

U modernom Turističko-informativnom centru Klopotec na Kladarskom bregu sinoć (subota) je počelo četvrto izdanje jedinstvenog vinskog festivala “Slavonija i Podravina, wine not!?” U organizaciji Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, partnerstvu s Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Virovitičko-podravske županije te u suorganizaciji s lokalnim turističkim zajednicama i ove godine nastala je posebna priča koja donosi šest različitih vinskih doživljaja na šest različitih lokacija diljem Virovitičko-podravske županije.

Na mjestu koje slavi vinogradarsku tradiciju Podravine ovaj prvi event, od ukupno njih šest tijekom rujna, nosi naziv “Vinski cabaret”. Ljubitelji dobrog vina, hrane i glazbe tako su guštali u vinima lokalnih proizvođača, prefinom “podravskom snacku” koji su pripremili Darko Baričević i učenici Srednje škole Stjepana Sulimanca Pitomača te predivnim stihovima vokalnog sastava The Fusion.

-Drago mi je da smo ove godine ovu manifestaciju započeli upravo kod nas, u općini Pitomača, na našem predivnom Klopotecu gdje smo za goste pripremili vrhunska vina naših vinara te pravu podravsku deliciju. Rasprodani smo bili tri tjedna prije početka same manifestacije, ukupni broj ulaznica koje smo rasprodali je 40, a tražila se i ulaznica više što nam je bilo drago vidjeti. Kao i svake godine, potrudili smo se urediti cijeli prostor do zadnjeg detalja kako bi naši gosti zaista osjetili atmosferu “vinskog cabareta” – rekla je direktorica Turističke zajednice općine Pitomača Ivona Pankaz.

Za ovaj prvi vinski event pomno su odabrana najbolja vina već poznatih, ali i manje poznatih proizvođača, vinara i podruma, a interpretaciju Rajnskog Rizlinga (Secret Taste Winery), Chardonnaya (Podrum Vineda) te Frankovke (Vina Nemet) dala je vrsna enologinja Ivana Nemet.

-Veseli me što smo ovu priču započeli u Podravini jer su Podravci uvijek raširenih ruku i otvorenih srca, spremni za sve ideje i događaje. Vinska godina još traje, berbe su uranjene, ali očekujemo prekrasna vina koja svake godine oduševljavaju. Cijeli ovaj događaj „Wine not!?“ jedan je marketinški vinarski događaj koji se na nivou cijele Hrvatske uzima kao primjer dobre prakse prezentiranja vina u Hrvatskoj, a trudim se da svake godine, uz postojeća dobra vina, stavljam i dobra vina manjih proizvođača jer svi zaslužuju dobiti svoje mjesto – istaknula je Ivana.

Ova manifestacija pokušava sljubiti vino s destinacijom, ali i sa eno-gastro ponudom koju Slavonija i Podravina nude.

-Kroz šest različitih lokacija, naši gosti imat će priliku upoznati čak 18 različitih vinskih sorti i vinara, upoznati naše proizvođače raznih gastro delicija, ali i domaće lokalne izvođače. Ovakav koncept promocije jako je dobro odjeknuo među našim vinarima, ali i među svim našim posjetiteljima koji su upoznali ove vinare pa primjećujemo da se sva ova vina sada nalaze u raznim našim ugostiteljskim objektima, a sve više vinara želi se registrirati upravo kako bi i sami postali dio ove priče – zaključila je direktorica Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Martina Jakelić.

Festival vina i zalogaja “Slavonija i Podravina, wine not!?” nastavlja se 13. rujna u Geo info centru u Voćinu pod nazivom “Papučki vremeplov” koji će spojiti fine papučke zalogaje, pogled na Stari voćinski grad te moderan multimedijalni sadržaj koji nudi Geo info centar. Detaljan raspored svih šest evenata možete pogledati OVDJE.

(www.vpz.hr, foto: A. Zeko)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content