Večernji koncert tamburaškog orkestra Udruge Tambura Club iz Zagreba oduševio pitomačku publiku

U Centru za kulturu “Drago Britvić” u Pitomači sinoć (nedjelja) je održan koncert tamburaške glazbe u povodu dolaska jeseni pod nazivom “Jesen stiže, dunjo moja”.

Sve ljubitelje tamburaške glazbe uveselio je i oduševio tamburaški orkestar kojeg čini 17 vrhunskih tamburaša iz Udruge Tambura Club iz Zagreba.

-Udruga postoji od 2013. godine s tim da je orkestar osnova 2015. godine. Glavni cilj nam je promicati tamburašku glazbu jer mi smo svi izrasli iz kulturno-umjetničkih društava, bendova, svi sviramo negdje, tako da smo ovom Udrugom htjeli zaokružiti tu neku priču tamburaša i tamburaške glazbe. U Pitomači su posjetitelji mogli čuti naš cjelovečernji koncert gdje su mogli čuti razne skladbe. Imamo zahvalnost što Marijan Makar s nama radi, pa su se tako mogle čuti folklorne skladbe pa sve do stranih pjesama. Želimo se proširiti i njegovati ovakvu vrstu glazbe kako se nikada ne bi zaboravila – Marko Patalen, predsjednik Udruge Tambura Club Zagreb.

Inače, Tambura Club Zagreb (TCZ) udruga je osnovana u zagrebačkom Markuševcu, nadaleko poznatom kao glavnom središtu “neslavonske” tambure. Njezini su ciljevi promicanje kulture tambure i tamburaške glazbe, edukacija mladih naraštaja te očuvanje tamburaške tradicije. TCZ redovito nastupa po manifestacijama diljem Zagreba i Prigorja, a dugoročni su joj ciljevi osnivanje tamburaških orkestara, otvaranje škole tambure te pružanje podrške bendovima s područja Zagreba i okolice.

(www.icv.hr, ib, foto: Foto Begović, I. Barčan)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content