Upravljao teretnim vozilom s 3 promila alkohola u krvi, uhvatila ga policija

Na prometnicama Virovitičko-podravske županije proteklog je tjedna evidentirano 14 prometnih nesreća, od kojih pet s ozlijeđenim osobama i četiri s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama četiri su sudionika u osobnim automobilima i po jedan vozač bicikla i mopeda zadobili lakše tjelesne ozljede. Kod niti jednog počinitelja prometnih nesreća nije utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu, priopćila je danas (ponedjeljak) Policijska uprava virovitičko-podravska.

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 336 prekršaja, od kojih 27 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 69 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 43 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 69 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, četiri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i drugo.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,00 g/kg je utvrđena u Slatini, u četvrtak, 5. rujna oko 18 sati kod 61-godišnjeg vozača teretnog vozila.

Najveća brzina kretanja vozila od 101 km/h je utvrđena za osobni automobil u subotu, 7. rujna oko 03:40 sati Suhopolju, na dionici državne ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 60 km/h, stoji u priopćenju policije.

(PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content