Učenici i profesori Srednje škole Isidora Kršnjavog Našice hodanjem obilježili Dan Hrvatskog olimpijskog odbora

Danas su u Našicama učenici i profesori Srednje škole Isidora Kršnjavog Našice hodanjem obilježili Dan Hrvatskog olimpijskog odbora pod nazivom “Kretanjem do zdravlja”. U šetnji je sudjelovalo oko 800 učenika i njihovih profesora. Polaskom iz školskog dvorišta krenuli su Tavanačkom cestom prema nogometnom klubu NK NAŠK, a zatim prema Velikom parku gdje su se održala natjecanja. Podršku ovoj tradicionalnoj sportskoj manifestaciji dali su i gradonačelnik Krešimir Kašuba, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav Magdalena Vidaković Gelenčir, dopredsjednik i tajnik Sportske zajednice Grada Našica Danko Justić i Karlo Kanis te ravnatelj Srednje škole Isidora Kršnjavog Željko Filjak. Samo otvaranje otvorio je gradonačelnik Krešimir Kašuba, te rekao kako je veliki broj okupljenih srednjoškolaca dokaz kako je Našice grad obrazovanja i sporta.

– Već tradicionalno obilježavamo Dan Hrvatskog olimpijskog odbora u našem parku i zaista je prekrasno vidjeti preko osamsto srednjoškolaca kako se natječu u raznim sportovima. Meni je danas bila velika čast pozdraviti ih te im se zahvaliti na dolasku i svjedočiti njihovom entuzijazmu koji stvara jednu prekrasnu sliku Našica, jer on to i zaslužuje kao grad sporta. Moram reći kako smo još uvijek pod dojmom Svjetskog prvenstva u ribolovu, rukometu, kao i na sve uspjehe naših nogometaša i svih drugih sportova. Ovo je upravo taj dana kada se ja u ime Grada Našica moram zahvaliti i našim ravnateljicama i ravnateljima koji su u proteklih tjedana upriličili sportska slavlja- izjavio je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Ravnatelj Srednje škole Isidora Kršnjavog Našice Željko Filjak, istaknuo je kako škola već dugi niz godina organizira Olimpijski dan, a sama inicijativa je započela prije 25 godina s projektom “Kretanjem do zdravlja”. Cilj ovoga je bio omogućiti učenicima da kroz zajedničko vrijeme i aktivnosti upoznaju ljepote našičkoga kraja. Također ovo je prilika da učenici provedu dan bez mobitela i tehnologije, te da se posvete prirodi i međusobnom druženju.

– Kroz sve te aktivnosti mi želimo njegovati vrijednosti olimpizma i tako pomoći svim našim učenicima na njihovom putu od mladosti do zrelosti. Naša škola sudjeluje u proslavi Dana Hrvatskog odbora s namjerom da se mladima približi sva ljepota bavljenja sa sportom kroz zajedništvo. Ovu su rijetki projekti koji omogućuju da obje smjene učenika, koji se rijetko susreću, provedu vrijeme zajedno, upoznaju se i pokažu svoje vještine. Brojne sportske udruge u našem gradu promiču sport i zdrav život, a ovo je naš doprinos u njegovom razvoju. Našim mladim generacijama želimo omogućiti zdrav odnos prema prirodi i vlastitom zdravlju. Želim se zahvaliti našem gradonačelniku Krešimiru Kašubi i Gradu Našicama koji nas uvijek podržavaju u ovim akcijama, također bih se želio zahvaliti i Aktivu tjelesne i zdravstvene kulture na organizaciji, kao i svim učenicima i profesorima našičke srednje škole te policiji koja je bila s nama u osiguranju same šetnje- rekao je ravnatelj Željko Filjak.

(www.icv.hr, ak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content