U Špišić Bukovici započinje izgradnja pješačke staze koja će osigurati sigurnije kretanje za mještane

U Špišić Bukovici je započeo još jedan značajan projekt koji će doprinijeti kvaliteti života mještana. Uvođenjem u posao 23. rujna započinje teći rok od pet mjeseci tvrtki Prajo beton d.o.o. za izgradnju pješačke staze u Kolodvorskoj ulici. Ova dugo očekivana investicija omogućit će sigurnije i lakše kretanje mještana, kao odgovor na potrebe lokalne zajednice za unapređenjem sigurnosti u prometu i poticanjem aktivnog načina života.

U sklopu ovog projekta izgradit će se pješačka staza uz lokalnu nerazvrstanu cestu, ukupne dužine 1.218 metara. Glavne aktivnosti projekta uključuju pripremne radove, zemljane radove, izgradnju odvodnje, postavljanje pješačke konstrukcije te prometnu signalizaciju. Ove aktivnosti osigurat će da staza bude funkcionalna i sigurna za sve korisnike.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 200.000,00 eura s uključenim PDV-om. Od tog iznosa, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sufinancira projekt s 30.000,00 eura kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice, dok će preostali iznos biti osiguran iz vlastitih sredstava Općine Špišić Bukovica.

Završetak ovog projekta očekuje se u roku od pet mjeseci, a cilj je poboljšanje prometne infrastrukture i povećanje sigurnosti pješaka.

(icv.hr, žđl, Općina Špišić Bukovica)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content