U sklopu Dana općine Podravska Moslavina održan bogat kulturno-zabavni program: Vrećari iz Viljeva skuhali najbolji grah

U sklopu Dana općine Podravska Moslavina održan bogat program za sve generacije. Prvog dana nakon svečane sjednice, u večernjim satima održana je tradicionalna 4. Grahijada na kojoj je sudjelovalo 17 ekipa, a na kraju je pobjedu odnijela ekipa Udruge ”Vrećari” iz Viljeva sa 72 osvojena boda.

Pobjednici su bili presretni, a glavni kuhar Mirko Klopotan naglasio je kako je pobjednički grah stari dobri recept s prije svega puno ljubavi i prijateljstva. Nagrade najboljima uručio je načelnik Dominik Cerić.

-Hvala svim ekipama na dolasku i sudjelovanju, a najboljima naravno čestitam. Grahijada u Podravskoj Moslavini postala je zaštitni znak našeg mjesta i jedna velika prepoznatljivost i na to smo jako ponosni – rekao je Cerić.

Nakon Grahijade uslijedio je veliki koncert Cecilije s nikad više posjetitelja. Sljedećeg dana održana je također tradicionalna 12. Smotra folklora ”Kolo na Gruntišću” koja je započela svečanom povorkom od škole do društvenog doma te velikim zajedničkim šokačkim.

Ispred doma u velikom šatoru predstavilo se sedam kulturno-umjetničkih društava i to ”Sveta Ana” Radikovci, Ženska vokalna skupina ”Bocanjevčanke” iz Bocanjevaca, ”Nikola Šubić-Zrinjski” Petrijevci,”Matija Gubec” Donji Miholjac, Muška pjevačka skupina KUD-a ”Slavonska Vila” Marijanci-Kunišinci, KUD ”Bosansko društvo” Zavidovići BIH čime je smotra dobila međunarodni karakter, a naravno kao domaćin nastupio je KUD ”Slavonac” Podravska Moslavina.

Smotru je otvorio i nazočne pozdravio načelnik Dominik Cerić istaknuvši važnost čuvanja i njegovanja kulturne baštine kao krucijalnog oživljavanja povijesti općine. Smotra je završena odličnim koncertom neuništivom bećarine, pradide Šime, Šime Jovanovca i Tamburaškog sastava Ravnica.

Do kraja obilježavanja održano je pojedinačno prvenstvo Krčenika u boćanju na igralištu BK Hajduk, sveta misa služena je u crkvi Blažene Djevice Marije u Podravskoj Moslavini na sam blagdan Male Gospe, a istog dana ispred društvenog doma održane su igre za djecu.

Uz zabavu i sport sve je završeno kirvajskom zabavom i koncertom grupe Zlatne strune.

-Moram priznati da sam presretan ovogodišnjim Danom općine, a posebno zahvalan svima koji su sudjelovali, organizirali i pomogli. Mala smo općina, ali kada se svi udružimo možemo jako puno – zaključio je načelnik Dominik Cerić.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content