U sklopu 24. festivala “Dani slavonske šume” u Našicama održani aktualni sat i predavanja o šumarstvu

U višenamjenskoj dvorani dvorca Pejačević u Našicama, a u sklopu 24. festivala “Dani slavonske šume”, danas (petak) je bilo u znaku šumarske struke, odnosno održan je aktualni sat šumarstva.

Svim prisutnima toplu dobrodošlicu poželjeli su gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Žagar i direktor Sektora za šumarstvo Hrvatskih šuma te voditelj Uprave šuma – Podružnice Našice, Vlado Keglević.

Aktualnom satu i predavanjima nazočili su dekan Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije Josip Margaletić, ravnateljica Hrvatskog šumarskog instituta Sanja Perić, predsjednica Hrvatske komore inženjera šumarstva i drvne tehnologije Silvija Zec, tajnik Hrvatskog šumarskog društva Oliver Vlainić, šumari slavonskih produžnica te brojni gosti.

Svoja predavanja održali su profesori Marijan Grubišić i Matija Landešić, a zanimljivo predavanje imao je i Tomisav Borković. Na aktualnom satu istaknuti su važnost šuma i šumarstva u Slavoniji koji promovira i 24. festival “Dani slavonska šume”.

Tom prigodom, na aktualnom satu, upozoreno je i na probleme s kojima se šumari susreću poput klimatskih promjena i nevremena.

(www.icv.hr, ak, foto: Ninoslava Pavlus)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content