U povodu Dana općine Zdenci održano natjecanje u gađanju glinenih golubova: LU “Srnjak” Veliki Rastovac ekipni pobjednik u trapu

U povodu Dana općine Zdenci, a u organizaciji Lovačke udruge “Šljuka”, u Zdencima je održano natjecanje u gađanju glinenih golubova. Na natjecanju je sudjelovalo 11 ekipa i to lovačke udruge “Srnjak” Veliki Rastovac 1 i 2, “Vidra” Čaglin 1 i 2, “Papuk Biškupci”, “Sokol” Čađavica, “Lacići” iz Lacića, “Slavonac” Kutjevo, “Jastreb” Stari Jankovci, Streljačko društvo Orahovica i domaćin “Šljuka” Zdenci. Natjecanje je otvorio načelnik općine Tomislav Durmić.

– Naša lovačka udruga iznimno je aktivna i vrijedna i zato sam posebno sretan što se ovim natjecanjem predstavljaju i u sklopu Dana općine te im na tome zahvaljujem. Hvala brojnim udrugama i društvima koje su došle u Zdence unatoč ovom lošem vremenu i vjerujem da su svi uživali– rekao je Durmić.

Natjecanje se odvilo u čak sedam disciplina, a kiša i hladno vrijeme nisu smetali. U konkurenciji “trap” ekipno je najbolja bila ekipa LU “Srnjak” Veliki Rastovac 1, drugi su bili Lacići, a treća čaglinska Vidra.

U konkurenciji “desetke” slavila je Nika Pleša iz Velikog Rastovca, drugo mjesto pripalo je Domagoju Bekavcu iz “Jastreba” Stari Jankovci, dok je treće mjesto osvojio Mario Arnlod iz Osijeka.

U kategoriji fair-playu najbolji je bio Ivan Minarik iz LU “Vidra” Čaglin, drugo mjesto pripalo je Ivica Pleša iz LU “Srnjak” Veliki Rastovac, dok je broncu oko vrata stavio Marijan Ljubas iz kutjevačkog Slavonca.

U kategoriji “zračna puška- lovci”, svoje drugo zlato osvojio je Čaglinac Ivan Minarik, srebro je osvojio Miroslav Ilić iz Jastreba, a broncu Dražen Puškadija iz Lovačke udruge “Sokol” Čađavica.

U kategoriji “zec” za lovce slavio je Dražen Jukić iz Bokšića, drugi je bio Ivan Minarik, a teći Antonio Čapo iz velikorastovačkog “Srnjaka”.

U zračnoj pušci za djecu najbolji je bio Emanuel Šorman iz domaće “Šljuke”, drugo mjesto osvojio je Leo Vuković iz “Srnjaka” Veliki Rastovac, a treće David Pleša iz iste udruge, dok je u mlađim kategorijama discipline “zec” slavio David Pleša, drugi je bio Leo Vuković, a teći Emanuel Šorman.

– Prije svega od srca hvala svima koji su po ovom hladnom i kišovitom vremenu došli na naše natjecanje. Vjerujem da smo se svi dobro zabavili i pucanje je bilo odlično. Čestitam svima koji su osvojili odličja i naravno veliko hvala Općini na pomoći u organizaciji– rekao je predsjednik Lovačke udruge “Šljuka” Zdenci Darko Reiter.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content