U Podravskim Sesvetama predstavljanja knjiga pjesama Mladena Brezoveca pod nazivom „Med dišečem cvetjem“

U maloj Sali zgrade općine Podravske Sesvete danas (petak) je predstavljanja knjiga pjesama Mladena Brezoveca pod nazivom „Med dišečem cvetjem“.

-Ovo je moja druga knjiga pjesama te je dio pjesama na kajkavskom, a dio na štokavskom narječju. U knjizi pjesama mogu se pronaći različiti motivi kao što je Drava, Slavonija i Podravina, a koristio sam se principom diptiha, odnosno to jedan motiv koristio sam za dvije ili više pjesama. Inspiraciju pronalazim svagdje, jednostavno to dođe samo od sebe pa je tako i došla ova moja druga knjiga pjesama – rekao nam je autor Mlade.

Inače, Mladen Brezovec rođen je u Koprivnici, po zanimanju je liječnik te je 11 godina bio ravnatelj na Zavodu za javno zdravstvo. Jedan je od pokretača izdavanja stručnog časopisa “Nove staze”, a unatrag nekoliko godina piše pjesme pa je tako do sada izdao zbirku pjesama “Put u nebo”.

Na promociji knjige pjesama, između ostalih, nazočio je i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić i načelnik općine Podravske Sesvete Mladen Sitek. Ovu promociju glazbeno je popratila Karla Britvić.

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content