U organizaciji DVD-a Feričanci održane jedinstvene vatrogasne igre: U “Fire challengu” po jakoj kiši najbrži i najspretniji bili domaći vatrogasci

U organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Feričanci u središtu tog mjesta održane su jedinstvene vatrogasne igre pod nazivom “Fire challenge”. Riječ je o ekipnom natjecanju brzine, spretnosti i snage vatrogasaca, a poseban utjecaj na cijelu priču dala je jaka kiša koja ja padala tijekom cijelog natjecanja što je zahtijevalo još veću snagu i snalažljivost operativnih vatrogasaca.

Natjecalo se ukupno šest društava i to Beljevina, Zoljan, Marijanci, Stipanovci, Valenovac i domaćin Feričanci s po četiri vatrogasca u ekipi. Natjecatelji su morali što brže obući interventnu odoru, preskakati prepreke, motati cijevi, zabiti čavao u drvenu gredu, vuči utege određene težine te na kraju ispravno spasiti unesrećenu osobu. Na kraju najbrže je vježbu odradilo društvo domaćina- DVD Feričanci, drugo mjesto pripao je DVD-u Beljevina, a treće Zoljanu.

– Po uzoru na natjecanje koje organizira DVD-a Orahovica i u kojem smo stalni sudionik, odlučili smo napraviti nešto svoje. Osmislili smo nekoliko vježbi koje su potom sastavljene u jednu i mislim da je bilo više nego uspješno. Malo nas je poremetila jaka kiša, ali vatrogasci moraju biti spremni na sve uvjete– rekao je predsjednik DVD-a Feričanci Antun Balajić.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content