U Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića u Grabrovnici otvorena izložba slika “Pitomački kreativci 2024.”

U Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića u Grabrovnici jučer (petak) je otvorena izložba slika pitomačkih umjetnika i članova Likovnog kluba “Duga” pod nazivom pod nazivom “Pitomački kreativci 2024.”

Prigodnim uvodnim govorom sve prisutne pozdravila je predsjednika LK “Duga” Petra Bedić Srednoselec, a izložbu je službeno otvorio predsjednik Općinskog vijeća Općine Pitomača Rikard Bakan, dok su glazbeni dio uveličali Veseli Podravci.

Izložba “Pitomači kreativci 2024.” okupila je četiri umjetnika: Đurđicu Švaco, Mariju Kovačević Švarbić, Željka Dmitrusa i Tomicu Klaića, a uz izložbu izdan je i katalog koji je napisala Barica Mihoković.

Plodovi su to rada njihovog duha, snage uma i nježnih ruku, na čemu su vrijedno i strpljivo radili, a svatko odo njih predstavio se s osam svojih izabranih radova u kojima im je česta inspiracija ljepota rodne grude i mijene koje ju okružuju. No, uz to, na slikama se mogu vidjeti ljepote pejzaža, ljudi, vinogradi…

Uz pokroviteljstvo Općine Pitomače i Interpretacijskog centra Kuća Petra Preradovića izložba će biti otvorena do 13. listopada, a razgledati ju možete u radnom vremenu Interpretacijskog centra ili po dogovoru.

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content