U Gudovcu otvoren 31. jesenski međunarodni bjelovarski sajam: Virovitičko-podravska županija – Županija partner

U Gudovcu je u petak otvoren 31. jesenski međunarodni bjelovarski sajam, kojem je Virovitičko-podravska županija – Županija partner. Ove godine, na sajmu se predstavlja oko 400 izlagača, među kojima su i izlagači iz Virovitičko-podravske županije.

Svečanosti otvorenja, uz virovitičko-podravskog župana Igora Androvića i njegovog zamjenika Marija Klementa, između ostalim, nazočio je i ministar poljoprivrede Josip Dabro, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić, mnogobrojni saborski zastupnici, gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak…

Na početku svečanosti, nazočnima se obratio Zlatko Salaj, direktor Bjelovarskog sajma, potom i v.d. ravnatelja Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu Krunoslav Karalić pa gradonačelnik grada Bjelovara, Dario Hrebak.

Jesenski sajam iznimno je važan i za cijelu Bjelovarsko-bilogorsku županiju, a više o tome je rekao župan Marko Marušić.

-Ova sajamska manifestacija i ovog je puta okupila respektabilan broj izlagača iz Hrvatske i inozemstva. Sajam već više od tri desetljeća okuplja najbolje od poljoprivrede, stočarstva i ruralnog razvoja i kao takav je postao simbol tradicije i kvalitete. To nije prilika za poslovne susrete već je i mjesto okupljanja, razmjene ideja i stvaranja novih prilika – istaknuo je župan Marušić.

Potom se obratio i župan Virovitičko-podravske županije, Igor Andrović, u ime Županije partnera sajma. Andrović je između ostalog rekao.

-Ovo je zaista događaj koji okuplja sve ljubitelje poljoprivrede, hvala županu Marušiću na pozivu. Puno toga povezuje naše županije, među ostalim i dva najznačajnija sajma, Viroexpo i ovaj sajam. Nadam se da će nas uskoro povezivati i brza cesta pa ćemo su biti još bliži – podcrtao je župan Andrović i pozvao župana Marka Marušića, da iduće godine, Bjelovarsko-bilogorska županija bude Županija partner Viroexpa 2025. koji će se u Virovitici održavati od 14. do 16. veljače.

Na kraju, 31. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam otvorio je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Josip Dabro.

Na izložbenom prostoru Virovitičko-podravske županije, predstavili su se članovi KUD-a Virovitica i KUD-a Dugo Selo Lukačko. Oni su svojim nastupima razgalili srca svih onih koji su u Gudovcu pohodili „štand” Virovitičko-podravske županije, na kojem su se, uz Županiju, predstavili i: Viroexpo, Terra Slavonica, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode VPŽ, Poduzetnički inkubator VPŽ, Panonski drvni centar kompetencija, VIDRA Agencija za regionalni razvoj VPŽ, Tehnološko inovacijski centar Virovitica, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije.

Među stotinama izlagača koji će se u Gudovcu predstavljati do nedjelje su i izlagači iz Virovitičko-podravske županije, odnosno – Asel Spring Machines, Legura, OPG Ivoš Luka, OPG Lukačić Josip, Agroforte, DP Prof, Jukić i Konta iz Čađavice, koji je zanimljivo, na ovom sajmu od njegovog prvog izdanja.

U Gudovcu se predstavila i Dijana Matuzalem iz Bušetine, kandidatkinja Virovitičko-podravske županije za najuzorniju seosku ženu, koje se održava 12. listopada u Zadru. Ona je sa suprugom Darkom, bila je na otvorenju 31. jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajma, gdje su se njena djeca, Marko i Mateo predstavljali u Gudovcu na Bambino kupu… Puno sreće, na nastupu u Zadru, poželio joj je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

(www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content