Turistička zajednica područja Dravski peski za svoje četiri podravske općine osigurala pametne klupe

Središta općina s područja Turističke zajednice područja Dravski peski od ove su godine bogatije za novu turističku infrastrukturu u javnom prostoru te su se tako priključila brojnim gradovima i naseljima koji su postavili pametne klupe.

-Ovakvoj će se klupi zasigurno ponajviše razveseliti turisti i mlađa populacija, ali i stariji koji će tu moći odmoriti i napuniti svoj mobitel – kažu iz Turističke zajednice. 

Turistička zajednica područja „Dravski peski“ ovu je opremu nabavila putem programa „Povećanje atraktivnosti pješačkih i biciklističkih staza“ sufinanciranog od Hrvatske turističke zajednice u 2023. i 2024. godini.

QBen Silver je pametna klupa koja korisnicima omogućava USB i bežično punjenje mobitela, tableta, laptopa i ostalih elektroničkih uređaja. Konstrukcija klupe izrađena je od čelika i kaljenog stakla čija čvrstoća osigurava otpornost klupe na vandalizam, dok cinčanje štiti klupu od korozije i ostalih posljedica vremenskih uvjeta.

Uređaje je moguće puniti tijekom cijelog dana, zahvaljujući sunčevoj energiji koju solarni paneli provode do baterija. Višak energije pohranjuje se i omogućava neometan rad do čak 10 dana u slučaju lošijih vremenskih uvjeta.

Ovaj model pametne klupe sadrži dva bežična i dva USB punjača za punjenje elektroničkih uređaja te LED ambijentalnu rasvjetu koja se uključuje ovisno o zalasku sunca na određenoj lokaciji i omogućava bolju vidljivost klupe u kasnim večernjim satima.

(TZ područja Dravski peski)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content