Tradicija je nastavljena: U Orahovici odigran prijateljski meč u odbojci na pijesku u sjećanje na Krunoslava Bošnjaka

Prije 11 godina grupa mladih iz Orahovice pokrenula je memorijalni turnir u odbojci na pijesku za svog prerano preminulog prijatelja Krunoslava Bošnjaka. Kako je Krunoslav bio jedan od osnivača velikog ljetnog glazbenog festivala Ferragosto Jam, ovaj je turnir postao zaštitni znak i sadržaj istog. No, festivala ove godine nema, ali Krunini prijatelji nisu željeli zaustaviti sjećanje na njega.

– Iako smo nas je vrijeme tiskalo i nismo znali što ćemo i kako ćemo, ni u kom slučaju sjećanje na Krunu nismo željeli zaustaviti i tako smo odlučili za ovu, nazovimo ju prijelaznu godinu, organizirati memorijalni meč kako bi tradicija bila nastavljena. Tako smo sastavili selekciju igrača koji su bili dio svakog dosadašnjeg turnira. Igrali su Mario Gajski iz Našica, Siniša Kalem i Mario Kruljac iz Nove Jošave te Antonio Vratković i moja malenkost iz Orahovice protiv jedine ekipe uz nas kao organizatore, a to je “Mirko i cvijeće” iz Slatine predvođeni Matijom Prugovečkim. Bilo je to lijepo druženje, odigrali smo sedam setova i to na novom igralištu u tzv. rupi na Jezeru i još jednom se prisjetili našeg Krune– rekao je jedan od pokretača memorijala Vladimir Kribl.

Uoči meča, sudionici su položili aranžman i lampione na Kruninom grobnom mjestu na gradskom groblju u Orahovici.

– Ovo je za mene i sve ekipe u kojima sam nastupio na memorijalu nešto posebno jer igramo za jednog mladića koji je bio poseban i koji je jako volio društvo, sport i posebno odbojku na pijesku na Jezeru. Zahvaljujem se dečkima na pozivu i sigurno se vidimo i u buduće– rekao je Mario Gajski iz Našica.

Matija Prugovečki iz Slatine svih 11 godina sa svojom ekipom “Mirko i cvijeće” igra za Krunu.

– Ovaj turnir je uvijek bio jedan od najjačih u široj regiji. Igrali su ovdje prvoligaški i drugoligaški igrači i doista je uvijek izazov i prestiž igrati ovdje. Ipak, prije svega mi smo tu zbog Krune, znam cijelu priču o njemu i jako mi je žao što ga nema, a posebno zbog njegovih roditelja kojima je bio sin jedinac. Ovo je najmanje što mi možemo napraviti i drago mi je da bez obzira što nema Ferragosta igranje za Krunu nije stalo– rekao je Prugovečki.

Organizatori su na kraju istaknuli kako je ostvaren dogovor s Udrugom PAUK Orahovica i kako će od iduće godine turnir za Krunu biti u sklopu Craft beer festivala sredinom kolovoza.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content