Srednja škola Stjepan Ivšić Orahovica zadovoljna ovogodišnjim upisnim rokom, a jedan smjer i dalje je hit: Za fizioterapeute se tražilo mjesto više

Kada je završavala prošla školska godina u Srednjoj školi Stjepan Ivšić Orahovica vjerovalo se i u dobar ovogodišnji upisni rok. Tako je i bilo, a ostvareni su odlični rezultati jer 77 novih učenika iz svih mjesta i okolice Orahovice upisalo se u programe.

– Sva mjesta su nam puna osim gimnazije. I dalj je hit smjer fizioterapeut za koji smo morali tražiti i mjesto više, pa je tako ove godine po prvi puta upisan 21 učenik. Vidljivo je da učenici prepoznaju i dalje mogućnosti u ovom smjeru u našem gradu, a isto tako i sve ono što im mi pružamo u školi. Svi ostali smjerovi također imaju maksimalne uvjete i drago mi je da su učenici to prepoznali, a na nama je da svi zajedno to i opravdamo u što ne sumnjam niti malo– rekao je ravnatelj SŠ ”Stjepan Ivšić” Davor Jeger.

Fizioterapija je zanimanje koje se traži, a upisala ga je i Orahovčanka Ariana Čočaj, inače odlična učenica iz osnovnoškolskog obrazovanja.

– Oduvijek sam voljela nekome pomagati i ovaj mi je smjer nekako idealan za moje životne poglede. Presretna sam što tu mogućnost imam u svom gradu, ne moram nikuda putovati, škola mi je jako blizu kući i sve mi se poklopilo. Isto tako, u Orahovici mi se pruža i nastavak školovanja ovog smjera kroz studij pa kasnije i mogućnost zapošljavanja, tako da nije bilo uopće dileme i presretna sam što sam ovo upisala– rekla je Arijana.

Razrednica 1.b fizioterapije Iva Šumrada oduševljena je svojom novom ekipom.

– Svaka generacije fizioterapije do sada je bila super, a sada ih imamo najviše i djeca su odlična. Posebno mi se sviđa što su već prva dva dana pokazali koliko ih zanima ovaj smjer i sigurna sam da ćemo svi zajedno puno naučiti– rekla je Šumrada.

Među 14 učenika koji su upisali Opću gimnaziju je i Orahovčanka Anamarija Basa.

– Završetkom osmog razred imala sam nekoliko ideja, ali ipak ona prva o općoj gimnaziji je uvijek bila nekako sigurna. Upoznala sam se sa svime što gimnazijalci u Orahovici rade, odličan je program obrazovanja, učenici putuju, imaju niz radionica i projekata u kojima se mogu naći i sigurna sam kako je ovo odličan izbor– rekla je gimnazijalka Anamarija.

Niko Jović upisao je drugi najbrojniji smjer- CNC operater, koji ima 12 učenika, koliko i automehatroničar.

– Znam koliko je škola uložila u modernu tehnologiju za ovaj smjer i mnogi su mi rekli koliko su ovdje puno naučili. Dosta prijatelja se također odlučilo za ovaj smjer i veselim se novim izazovima- rekao je Niko.

Filip Vilus iz Vučjaka Feričanačkog u Orahovici je upisao smjer kuhara i, kako kaže, sretan je svojim izborom.

– Volim kuhati i baš sam htio probati ovaj smjer. Čuo sam puno za Orahovicu i mogućnosti u ovom smjeru, za sudjelovanje učenika u mnogim manifestacijama i natjecanjima, ne samo u Hrvatsko nego i u drugim zemljama. Znam da se putuje putem Erasmusa i sve se zapravo složilo u jedan divan mozaik– rekao je Filip.

Novih 77 učenika tako kroči orahovačkim srednjoškolskim hodnicima isključivo s osmijehom i to puno govori, a osmijeh ne skrivaju niti profesori niti ravnatelj, jer orahovačka srednja škola doista vrijedi i pokazala je to i dokazala bezbroj puta.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content