Sjednica Vijeća Mjesnog odbora Našice: Dodijeljena financijska sredstva udrugama s područja grada

Jučer (utorak) je u Našicama održana 11. sjednica Vijeća Mjesnog odbora Našice na kojoj su s većinom glasova odlučili o raspodjeli donacija udrugama s područja grada.

Predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Našice Darko Cerovski zahvalio se svima članovima na dolasku te rekao kako je, unatoč ograničenjima, većina zahtjeva riješeno na zadovoljstvo svih članova. Također, predsjednik Cerovski istaknuo je i potrebu za edukacijom udruga kako bi se proces prijave dodatno unaprijedio.

-Održali smo jedanaestu sjednicu Vijeća Mjesnog odbora Našice na kojoj smo razmotrili dvanaest zahtjeva. Jedan zahtjev nije bio osnovan te smo ga nažalost morali odbiti, a ostalih jedanaest riješeno je uspješno na što sam posebno ponosan. Gotovo su svi prijedlozi prihvaćeni jednoglasno od strane članova Vijeća što je vrlo pozitivan ishod. Udruge koje su podnijele zahtjev zaista su vrlo aktivne, ali mi se suočavamo s ograničenim financijskim sredstvima te zbog toga nismo mogli svima dati traženim iznosima, ali se trudimo pomoći koliko god je to moguće. Bilo je i konstruktivnih prijedloga o tome kako udruge bolje educirati o pravilnom ponašanju zahtjeva kako bi taj zahtjev u budućnosti mogao bio što učinkovitiji. Članovi Vijeća će se posvetiti ovom pitanju kako bismo udrugama omogućili kvalitetnije i transparentnije podnošenje zahtjeva  – izjavio je predsjednik Cerovski.

Tako su sredstva dodijeljena sljedećim udrugama: Udruga slijepih Našice, Udruga HVIDRA-a, Humanitarna udruga Dar dobrote, Stolno teniski klub Našice i Tamburaško društvo “Dora Pejačević”, Udruga “Uvijek tu” Hrvatska, Biciklistički klub Našice i Udruga za fizioterapiju i promicanje zdravlja Našice, Udruga rekreativno trčanje “Nexe Team” Našice i Lovačka udruga “Galeb”, a sveukupno je dodijeljeno preko 4.500 tisuće eura. 

(www.icv.hr, ak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content