Rukometni klub Orahovica ponovno ima generaciju do 11 godina koja je prepuna talenta

Rukometni klub Orahovica u siječnju ove godine započeo je s radom nove generacije malih rukometaša do 11 godina. Danas na popisu ima petnaestak mališana koji su cijelu godinu marljivo tenirali, a početkom rujna došle su i prve utakmice.

Prvi službeni nastup bio je u Virovitici na tradicionalnom 9. memorijalni turniru u mini rukometu za dječake i djevojčice pod nazivom “Vilim Tičić” u organizaciji Rukometnog saveza Virovitičko-podravske županije. Mali orahovački rukometaši bili su odlični, ostvarili su pobjedu i remi te tri poraza protiv Suhopolja te Virovitice i Slatine, prvoligaških i drugoligaških ekipa koje duže treniraju i imaju posebne selekcije igrača.

-Nama je ovo bilo prvi puta da smo uopće nastupili i jako sam zadovoljan kako su dečki reagirali. Zapravo im od srca čestitam na hrabrosti i borbenosti, pokazali su da u njima ima velikog talenta i da vole rukomet što je najvažnije. Mi smo tek počeli, ovi dečki su tek naučili osnove rukometa i samo su do sada na treninzima nešto igrali, tako da je ovo fantastično. Nastavljamo dalje raditi i trenirati, graditi ih kao sportaše i dobre ljude, a kako sam i rekao nakon turnira, rezultat će sam po sebi doći, oni su nakon ovog turnira veliki pobjednici – rekao je trener malih orahovačkih rukometaša Damir Knežić.

Uz Damira Knežića bio je i trener Marko Cingel.

-Prije svega, svi smo u klubu presretni što ponovno imamo generaciju malih rukometaša koji baš vole ovaj sport i vidi se da na svakom treningu uživaju. Ono što mi kao treneri pokušavamo učiniti je da budu prava klapa, da drže jedan do drugoga jer rukomet je kolektivni sport i u igri i za pobjedu svi moraju zajedno dati sebe – rekao je Marko Cingel.

Dječake na svakoj utakmici bodri i velik dio Uprave kluba predvođen predsjednikom Samirom Šahinovićem i tajnikom Alenom Šahinovićem.

– Veliko bravo za sve. Čestitamo i našim trenerima te im želimo sreću u daljnjem radu. Još jednom bravo dečki. Hvala roditeljima na podršci i snažnom navijanju s tribina. Veselimo se novim izazovima i svim dječacima koji još nisu, a žele postati dio naše ekipe – rekao je tajnik Alen Šahinović.

Dječaci su nakon Virovitice i Memorijala “Vilim Tičić” već odradili i prvo kolo ligaškog natjecanja.

-Riječ je o Prvoj hrvatskoj rukometnoj ligi Regija 4. Istok za igrače do 11 godina starosti. Sjajna je to prilika za naše malce da dobiju taj osjećaj za igru, a veliki talent već posjeduju. Prije svega važno je da oni uživaju u rukometu, da daju sve od sebe, a rezultat će već doći. Odigrali smo utakmice u Osijeku protiv dvije njihove ekipe, neusporedivo je to s nama, to su selekcije igrača, to su djeca koja više i duže rade, ali najvažnije je da su naši igrači vidjeli kako izgleda pravo natjecanje i tu su igrali veliki rukomet što je za njih do sada bila potpuna nepoznanica. Sada igramo svaki vikend, liga ide dalje i svaka nova utakmica bit će stjecanje iskustva više – zaključio je trener Knežić.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content