Prije četiri godine, dolaskom nove uprave, RK Viro Virovitica odlučuje postaviti rad škole rukometa kao temelj koji će dugoročno omogućiti nesmetano funkcioniranje seniorske ekipe.

Krajnji cilj kluba je prvoligaš koji se oslanja na igrače ponikle u vlastitoj školi rukometa, a plodovi rada vide se već prve sezone kada su se među 20 najboljih ekipa u Hrvatskoj plasirala dva godišta, U-11 (13. mjesto) pod vodstvom trenera Zlarina Rončevića i U-13 (12. mjesto) pod vodstvom trenera Mateja Smiljanca.

Sljedeće godine u klubu su napravili još jedan korak naprijed te su izborili Državnu završnicu s koje su se vratili sa dvije brončane medalje, one uzrasta U-15 pod vodstvom trenera Ivana Vrbančića, odnosno ekipe U-13 pod vodstvom Zlarina Rončevića. Tim uspjehom postali su druga najuspješnija škola rukometa u Hrvatskoj.

Prošle sezone na Završnicu su se plasirala dva godišta. U-11 osvaja deveto mjesto sa trenerima Dubravkom Benkom i Sašom Brabecom, dok selekcija U-13 osvaja 10. mjesto sa trenerom Zlarinom Rončevićem.

– Tim rezultatima pokazujemo konstantu i ozbiljnost u radu sa mladim igračima te se nadamo da će se trud i rad vratiti. Rad u Školi rukometa povjeren je mladim trenerskim snagama jer je naglasak na radu i novoj energiji- ističu iz RK Viro Virovitice.

Trenutno je voditelj Škole rukometa trener Hrvoje Žunec koji nadgleda rad trenera Slavena Brdara, Antonija Kufnera, Mateja Smiljanca, Zlarina Rončevića i Dubravka Benka.

Ovim putem RK Viro Virovitica poziva svu djecu rođenu 2013. i mlađe da se pridruže klubu, mogu se prijaviti i starija djeca, te da uz pomoć trenera naprave prve rukometne korake.

Sve informacije o terminima možete dobiti kod trenera pojedinih uzrasta: Mateja Smiljanca (2013./2014. godište) na broj 098/979-3425, Antonia Kufnera (2015./2016. godište) na broj 098/917-5112 odnosno Slavena Brdara (2017. godište i mlađi) na broj 099/656-0924.

skolaRukometaNovi Custom

(www.icv.hr, mš)