Reakcije trenera nakon okršaja u Pitomači: Evo što su izjavili Samir Toplak i Ivan Presečan

Nogometaši trećeligaša Pitomače danas (srijeda) su pred svojim navijačima poraženi u susretu 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa kontra prvoligaša Rudeša, koji se prošle sezone natjecao u SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi.

Svoje viđenje nakon utakmice iznio je gostujući trener Samir Toplak izrazivši zadovoljstvo plasmanom u osminu finala najmasovnijeg nogometnog natjecanja u Hrvatskoj.

image 2

-Čvrsta igra, puno nervoze i tenzija, ma bila je ovo prava Kup utakmica kakvu smo i očekivali. Pitomača se pokazala kao tvrd orah i dobar protivnik, koji je čak i poveo u ranoj fazi susreta. Danas nam je bilo najbitnije proći u daljnju fazu natjecanja, a pritom odmoriti pojedine igrače i sretan sam što smo u tom naumu na kraju i uspjeli. Smatram da smo zasluženo prošli, a domaćinu hvala na lijepom gostoprimstvu i fer i korektnoj utakmici – izjavio je Toplak.

Domaći trener Ivan Presečan potajno se nadao prolasku, a Pitomača je bila vrlo blizu takvog ishoda.

image 43

-Šteta, velika šteta. Odlično smo parirali ekipi koja se prošle sezone natjecala u najvećem rangu hrvatskog nogometa, stigli smo i do početnog vodstva, ali definitivno nismo imali sportske sreće koja je potrebna u ovakvim utakmicama. Oba pogotka primili smo iz naših, rekao bi, početničkih grešaka i tu je priči bio kraj. Iako smo do posljednjeg sučevog zvižduka pritiskali, nismo uspjeli izjednačiti i susret odvesti u produžetke. Ne mogu se oteti dojmu da smo na trenutke bili čak i bolja momčad na terenu, ali što je tu je. Možda je nedostajalo i malo iskustva. Tužan sam, bili smo blizu, napravili smo i odličnu pripremu za ovu utakmicu, ali na kraju nije urodilo plodom. Svjedočili smo već ovakvim utakmicama, kada su šanse podjednake i kada se lomi rezultat, obično prevagne na suprotnu stranu, ali valjda će doći i vrijeme kada će se i nama osmjehnuti sreća. Veliko hvala svim našim navijačima i svima onima koji su sudjelovali u organizaiciji ovog susreta, kao i mališanima iz naše škole nogometa koji su nas pjesmom bodrili od prve do posljednje minute – rekao je nakon susreta Ivan Presečan.

(www.icv.hr, ts, mš, foto: M. Rajnović)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content