Rafali će idućih dana letjeti danju i noću, očekuje se ogromna buka: Evo rasporeda

Piloti višenamjenskih borbenih aviona Rafale provodit će idućeg tjedna dnevne i noćne letačke aktivnosti nad teritorijem Hrvatske, tijekom kojih se može očekivati buka i moguće probijanje zvučnog zida, izvijestilo je Ministarstvo obrane (MORH), a prenosi Index.

Letačke aktivnosti odvijat će se u ponedjeljak i utorak od 17 do 19 sati te od 21 do 23 sata iznad područja Zagreba, Zagrebačke i Sisačko-moslavačke županije, Slavonije, Like te Zadarske, Istarske i Primorsko-goranske županije. Tijekom cijelog tjedna planirane su i dnevne letačke aktivnosti od 9 do 15 sati.

Tijekom letačkih aktivnosti očekuje se pojačana buka i moguće probijanje zvučnog zida uz pridržavanje sigurnosnih mjera, kažu u MORH-u, koji moli građane za razumijevanje i strpljenje. Slična dinamika aktivnosti očekuje se i u narednom razdoblju.

Tijekom rujna provodit će se redovite letačke aktivnosti 191. eskadrile lovačkih aviona, tijekom kojih se također može očekivati pojačana buka i moguće probijanje zvučnog zida diljem Hrvatske.

MORH ističe da Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova u skladu sa zakonskom regulativom i pravilima koja reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj.

Dnevne i noćne letačke aktivnosti provode se u cilju obuke pilota 191. eskadrile lovačkih aviona Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, koji su građanima Republike Hrvatske poručili da je letenje u noćnim uvjetima iznimno složeno i izazovno te da kvalitetnom pripremom, obukom i svakodnevnim treningom podižu spremnost za letove u bilo koje doba dana i noći.

-Naš glavni cilj je osiguranje zasluženog mira. Kada čujete zvuk naših motora, to vam Vitezovi šalju poruku sigurnosti – poručili su piloti.

(HINA, index.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content