Prijediplomski studij Računarstva i informatike na Sveučilištu Sjever najbolja je ulaznica u svijet IT industrije

Studij Računarstva i informatike na Sveučilištu Sjever pravi je izbor za sve one koji žele postati stručnjaci u jednom od najdinamičnijih i najtraženijih područja današnjice. Ovaj studij nudi ne samo vrhunsko obrazovanje, već i priliku da započnete svoju karijeru još tijekom studija.

Pročelnik Odjela za Računarstvo i informatiku, doc. dr. sc. Domagoj Frank, ističe važnost prve generacije studenata koja ove godine završava studij.

– Jako sam im zahvalan jer smo svi zajedno uspostavili ovaj studij- kaže Frank, dodajući kako je ova prva generacija odigrala ključnu ulogu u razvoju programa. S obzirom na izuzetno dinamično područje tehnološkog razvoja, studenti ovoga studija stječu znanja koja su relevantna i primjenjiva u stvarnom svijetu.

Jedna od značajki studija je angažman nastavnika iz industrije, stručnjaka s bogatim iskustvom koji prenose svoja znanja i vještine studentima.

– Prednost ovog studija upravo su profesori s bogatim iskustvom u struci. I sâm sam svoju karijeru izgradio u industriji, konkretno u telekomunikacijama i računarstvu- objašnjava Frank, ističući kako su njegovo iskustvo, uključujući uspostavu usluge EVOTV, i iskustva drugih nastavnika, ključni za pripremu studenata za stvarne izazove koje donosi karijera u IT industriji.

Zašto biste trebali odabrati upravo Sveučilište Sjever?

– Mi smo regionalno Sveučilište, blizu doma- naglašava Frank. To znači da studenti mogu studirati u okruženju koje im je poznato, bez dodatnih troškova života u velikim gradovima, dok istovremeno dobivaju vrhunsko obrazovanje koje ih priprema za karijeru u industriji, trgovini i javnom sektoru.

– Jedna od dodatnih prednosti je što svi studenti, i redovni i izvanredni, imaju mogućnost dodatne stipendije od Grada Đurđevca- ističe pročelnik Frank te dodaje kako izvanredni studenti ovom stipendiju vrate većinu troškova studija.

Iskustva studenata samo potvrđuju kvalitetu ovog studija. Mateo Vujčić, jedan od studenata prve generacije, kaže:

– Odabir studija Računarstva i informatike na Sveučilištu Sjever bila je jedna od najvažnijih i najboljih odluka koje sam donio. Profesori su iznimno stručni i dolaze s bogatim iskustvom iz industrije, što nam omogućuje da steknemo znanja koja su relevantna i primjenjiva u stvarnom svijetu- govori.

Mateo posebno ističe fleksibilnost rasporeda predavanja, što studentima omogućuje da rade na projektima i istražuju nove tehnologije i time stječu vrijedno praktično iskustvo.
Mateo i njegov kolega Luka Kudumija ujedno su i prvi diplomirani inženjeri računarstva sa Sveučilišta Sjever.

– Studij računarstva i informatike upisao sam jer me oduvijek zanimala IT industrija i razvoj softvera. Studiranje na Sveučilištu Sjever bilo je odlična odskočna daska za daljnje poslovne prilike. Kroz studij sam ostvario i kontakt s Financijskom agencijom u kojoj sam obavio stručnu praksu i odmah se zaposlio nakon završetka studija- zaključio je Luka.

Na studiju Računarstva i informatike na Sveučilištu Sjever studenti stječu znanja i vještine potrebne za rješavanje složenih inženjerskih problema, te se pripremaju za prilagodbu promjenama tehnologije i novih tehnika, kao dijela cjeloživotnog obrazovanja. Zasigurno, studij koji je sigurna priprema za budućnost u IT industriji.

(Grad Đurđevac)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content