Predstavljen ŽOK “Sveti Rok” Virovitica, Grgurević: “Kroz ozbiljan rad i trud nadamo se ostvariti dobre rezultate”

U virovitičkoj hali Viroexpo jučer je održano javno predstavljanje novoosnovanog Ženskog odbojkaškog kluba “Sveti Rok” Virovitica. Klub je rezultat inicijative troje diplomiranih kineziologa – Domagoja Grgurevića, Maje Tkalčec i Ivice Ivekovića, koji su odlučili zajedničkim snagama osnovati ženski odbojkaški klub u Virovitici te potaknuti sportski razvoj mladih. 

Osnovna ideja kluba je pružiti mladim sportašima priliku za kvalitetan rad i postizanje sportskih rezultata, kako na nacionalnoj, tako i na međunarodnoj razini.

– Cilj nam je sudjelovati u natjecanjima jer samo treniranje nema preveliku svrhu. Kroz ozbiljan rad i trud, nadamo se ostvariti rezultate koji će nas pozicionirati ne samo na domaćoj sceni, već i šire, no do toga je dalek put- naglasio je Grgurević.

Klub planira organizirati tri treninga tjedno, uz dodatne vikend termine, ako bude prilike, kako bi se osigurao dovoljan prostor za napredak i razvoj sportaša.

– Naša filozofija temelji se na preciznom planiranju vježbi i opterećenja, što nas postavlja u poziciju da osiguramo siguran i učinkovit sportski razvoj- dodao je Grgurević.

ŽOK “Sveti Rok” Virovitica u svom statutu navodi čak i klupske simbole poput znaka, zastave i himne, dok su klupske boje u prvoj godini zlatna i zelena.

Jedna od specifičnosti kluba bit će usmjerenost na različite discipline odbojke, uključujući dvoransku odbojku, odbojku na pijesku te odbojku na snijegu. Cilj je pružiti mladim sportašima priliku za bavljenje različitim aspektima ovog sporta, ovisno o sezonskim mogućnostima.

– Velik interes za odbojku vidljiv je među učenicima tijekom mojih 18 godina rada u školi- izjavila je kineziologinja Maja Tkalčec, inače profesorica tjelesne i zdravstvene kulture u Gimnaziji Petra Preradovića Virovitica. 

– Ovo je prava prilika da pokrenemo nešto veliko i pružimo djeci stabilnu sportsku podršku kroz kvalitetne treninge i sustav koji će im pomoći u sportskom i osobnom razvoju- dodaje.

Klub je podijeljen na tri dobne skupine, od čega će Grgurević trenirati najmlađe, 3. i 4. razrede, Tkalčec učenice od 5. do 6. razreda, dok će Iveković raditi sa starijom skupinom, odnosno 7. i 8. razredima. Ova podjela omogućava trenerima da se specijaliziraju i usmjere na tehničke aspekte prilagođene dobi djece, čime se osigurava njihovo postepeno i sustavno napredovanje.

Ivica Iveković, bivši odbojkaš i trener, naglasio je da Virovitica već dugo treba ovakav klub koji će odbojku podići na višu, natjecateljsku razinu.

– Ovaj klub nije samo školski sport, već ozbiljan projekt koji će proširiti sportsku kulturu grada. Roditelji su već prepoznali naš rad i podržat će uključivanje svoje djece- rekao je Iveković, naglasivši važnost suradnje i potpore lokalne zajednice.

Osnivači kluba naglasili su da uživaju veliku podršku Grada Virovitice, Virovitičko-podravske županije, gradske i županijske sportske zajednice, Školskog sportskog saveza kao i roditelja, što im daje dodatnu snagu u ostvarenju njihovih sportskih ciljeva, a podršku u radu jučer su im došli pružiti tajnik Sportske zajednice grada Virovitice Tihomir Majstorović te tajnik Školskog sportskog saveza Virovitičko-podravske županije Ivan Kelečić. Klub će se fokusirati na kontinuiran rad s djecom, uz naglasak na razvijanje etičkih vrijednosti i sportskih vrlina.

ŽOK “Sveti Rok” Virovitica, svojim inovativnim pristupom, entuzijazmom i stručnošću trenerskog tima obećava postati važan faktor u razvoju odbojke i sportske scene Virovitice, pružajući djeci i mladima priliku za sportski rast i napredak.

(www.icv.hr, mra, Plava TV)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content