Poznati detalji dviju prometnih nesreća u Ulici Zbora narodne garde u Virovitici

Poznati su detalji dviju prometnih nesreća koje su se u subotu, 14. rujna dogodile u Ulici Zbora narodne garde u Virovitici, priopćila je danas (ponedjeljak) PU virovitičko-podravska.

U prvoj prometnoj nesreći, koja se dogodila oko 14:50 sati, 30-godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom virovitičkih registarskih oznaka i prilikom skretanja u lijevo nije propustio sva vozila koja su se kretala iz suprotnog smjera.

U tom trenutku je iz suprotnog smjera naišlo vozilo virovitičkih registarskih oznaka kojim je upravljao 28-godišnjak, pri čemu je došlo do udara prednje lijeve strane osobnog automobila 28-godišnjaka u prednju lijevu stranu osobnog automobila kojim je upravljao 30-godišnji vozač. Osobni automobil 28-godišnjaka je odbačen na poljoprivrednu površinu, dok je osobni automobil 30-godišnjaka udario u metalni stup javne rasvjete i kamenu ogradu obiteljske kuće gdje se i zaustavio.

U osobnom automobilu kojim je upravljao 30-godišnji vozač se u svojstvu putnika prevozilo dvoje djece propisno smješteno u dječje sjedalice, a 8-godišnje dijete i vozač su u ovoj prometnoj nesreći zadobili lakše ozljede.

Izvršenim alkotestiranjem je kod 28-godišnjeg vozača utvrđena koncentracija alkohola od 1,03 g/kg, a niti jedan vozač nije koristio sigurnosti pojas.

Isti dan, oko 15:50 sati, 30-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom virovitičkih registarskih oznaka kojom prilikom nije držala potreban razmak od vozila iza kojeg se kretala.

Prilikom kočenja je prednjim dijelom vozila udarila u zadnji dio osobnog automobila virovitičkih registarskih oznaka koje se kretalo ispred i kojim je upravljao 22-godišnjak, koji je od udara odbačen i udario u zadnji dio osobnog automobila koje se kretalo ispred i koje je usporavalo zbog zaustavljenih vozila ispred sebe, stoji u priopćenju policije.

(PU virovitičko-podravska, foto: čitatelji)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content