Povodom Dana Virovitičko-podravske županije položeni vijenci i zapaljene svijeće te održana sveta misa u Župnoj crkvi sv. Roka u Virovitici

U povodu Dana Virovitičko-podravske županije danas (utorak) su ispred spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu na Gradskom groblju u Virovitici položeni vijenci i zapaljeni lampioni.

Počast poginulima za Domovinu, odali su, između ostalih, saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković, a u ime Virovitičko-podravske županije, župan Igor Andrović i njegovi zamjenici, Marijo Klement i Igor Pavković te predsjednik Županijske skupštine VPŽ Dinko Begović.

Izaslanstvo Grada Virovitice predvodio je gradonačelnik Ivica Kirin, uz svoju zamjenicu Vlastu Honjek Golinac i predsjednicu Gradskog vijeća Virovitice, Ivančicu Fett – Škvarić. Počast hrabrim hrvatskim braniteljima odao je i načelnik Policijske uprave Virovitičko-podravske županije Marcel Štrok, kao i predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja i Ministarstva obrane te brojni predstavnici braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Riječi molitve za sve poginule branitelje uputio je gvardijan Župe sv. Roka u Virovitici fra Ivica Jagodić.

– Prema tradiciji povodom Dana županije položili smo vijence i zapalili lampione kako bi se prisjetili hrvatskih branitelja, svi onih koji su svoje živote utkali u temelje hrvatske države. Da nije bilo njih, njihove hrabrosti, njihove volje za borbom, koji su devedesetih bili nošeni srcem i emocijama, ne bismo danas imali Hrvatsku ni Virovitičko-podravsku županiju. Ovo je najmanje što možemo učiniti za njih. Zahvaljujući njima danas živimo sretni u Hrvatskoj i Virovitičko–podravskoj županiji – tom je prigodom rekao župan Igor Andrović.

Potom je u Župnoj crkvi sv. Roka u Virovitici služena sveta misa povodom Dana Virovitičko-podravske županije.

(www.icv.hr, www.vpz.hr, foto: K. Toplak, M. Šolc)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content