Povelja zahvalnosti VPŽ dodijeljena je Ranku Careviću koji je ostavio nemjerljiv doprinos na brojnim projektima: Trajni profesionalni potpis ostavio na domovima, dvorcima, parkiralištima, prometnicama i infrastrukturi

Ranko Carević diplomirani je inženjer građevinarstva, a njegov doprinos u provedbi kapitalnih i velikih projekata na području Virovitičko-podravske županije je nemjerljiv.

Između ostalih, sudjelovao je u adaptaciji i dogradnji Učeničkog doma Virovitica, virovitičkih osnovnih škola „Vladimir Nazor“ i Ivane Brlić-Mažuranić, Dječjeg vrtića „Cvrčak“, radovima na tvornici TVIN-a, izradio je projekte i za brojna parkirališta i prometnice te niz stambeno-poslovnih građevina.

Posebno je ponosan na obnovu Gradskog dvorca Pejačević u Virovitici i revitalizaciju parka, kao i Kurije Janković u Kapeli Dvoru, Dvorca Janković u Suhopolje, sustava odvodnje s uređajem za pročišćavanje otpadnih voda u Suhopolju.

Zahvaljujući sudjelovanju u brojnim županijskim projektima, koji su danas na ponos Virovitičko-podravske županije, dodijeljena mu je Povelja zahvalnosti.

– Za mene ova povelja predstavlja priznanje za minuli rad. Dokaz je to da netko ipak cijeni moj trud i rad u proteklom vremenu i smatra da zaslužujem ovo priznanje. Puno sam radio za Županiju i bio angažiran na mnogim projektima, osobito onima s problemima. Sada sam već dvije i pol godine u mirovini i moram priznati da je lijepo što su me se sjetili, prepoznali i zapamtili moj rad i trud. Jer, znate, kad čovjek ode u mirovinu, ponekad se osjeća napušteno i zaboravljeno, a ova nagrada potvrđuje suprotno, da se dobra djela pamte i cijene – rekao je Carević.

Tijekom godina stekao je veliko radno iskustvo, a nakon sudjelovanja u Domovinskom ratu 1992. godine osnovao je tvrtku CIP d.o.o. Virovitica u koju je utkao sve znanje koje je do tada marljivo svladavao i prikupljao.

Uz građevinu, njegova druga ljubav je košarka, a povijest će ga pamtiti kao jednog od igrača početne petorke Košarkaškog kluba Virovitice u godini osnutka 1974. godine.

(www.icv.hr, I. B., Ž. Đ. L., foto: K. Toplak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content