Početak nove školske godine u OŠ Đurđevac: Aktivnosti, projekti i dobrodošlica prvašićima

Jučer (ponedjeljak) započela je nova školska godina i u OŠ Đurđevac. U prvi razred krenulo je 82 učenika, a ukupno školu pohađa 632 učenika. Kao i prethodnih godina, nastava se održava u dvije smjene: razredna nastava je u prvoj, dok je predmetna nastava u drugoj smjeni. Produženi boravak za oko 110 učenika zaposlenih roditelja počet će u ponedjeljak, 16. rujna. Organiziran je i prijevoz za učenike putnike, kako na nastavu, tako i za sve izborne aktivnosti.

Nastava se i dalje odvija u četiri područne škole, u Budrovcu, Čepelovcu, Mičetincu i Sirovoj Kataleni, kao i u odjelima za učenike s teškoćama u razvoju.

Školski djelatnici pripremili su srdačnu dobrodošlicu svim učenicima, a posebna svečanost priređena je za prvašiće. Učenici 5. razreda, uz pomoć svojih učiteljica i učiteljice glazbene kulture, organizirali su im svečani doček.

Tijekom školske godine održavat će se izvannastavne i izvanškolske aktivnosti, kulturna i sportska događanja te brojni projekti u skladu s interesima učenika i planom škole.

Već ovog tjedna, učenici s učiteljima sudjeluju na Dječjem festivalu “Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu” u sklopu Tjedna kajkavske kulture u Krapini. Na festivalu će sudjelovati školski pjevački zbor, likovna grupa i učenici sa svojim literarnim radovima.

U utorak, 24. rujna, u sklopu projekta “Ruksak pun kulture”, održat će se radionica “Mladi brikoleri održivosti” za učenike od 5. do 8. razreda. U suradnji s Ministarstvom kulture i medija, učenici će pokazati svoje dizajnerske vještine i razmišljanje u duhu održivog razvoja.

(icv.hr, OŠ Đurđevac)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content