Pitomačani Mario Klemen i Antonio Vidović sudjelovali na jedinstvenoj biciklističkoj utrci: Osvojili prvo mjesto u Relay utrci

U subotu, 14. rujna, Podravsko-Zagorska ekipa sudjelovala je na MTB utrci kružnog tipa. Na drugoj Titanov Ultimatum, jedinstvenoj biciklističkoj utrci na Omanovcu pokraj Pakraca u Požeško-slavonskoj županiji, natjecali su se brojni biciklisti među kojima i Mario Klemen i Antonio Vidović iz Pitomače te Josip Žugec i Ivan Franjčec iz Zagorja u timu 7WKG.

-Ovo je jedinstvena i specifična utrka takvog tipa jer se vozači utrkuju s vremenom. Cilj je bio u 6 sati skupiti što više krugova. Naš tim su činila četiri vozača, a to znači da jedan od njih vozi, a tri su u pripremi u tehničkoj zoni. Dok jedan prestane voziti drugi nastavlja i tako shodno dogovoru sve unutar tih 6 sati. Jedan krug je bio 6.3 kilometara sa 100 metara visinske elevacije po krugu – objašnjavaju nam Pitomačani.

Tako su prvo mjesto zauzeli upravo oni u Relay utrci na 6 sati s vremenom 5 sati i 54 minute, dok su drugo mjesto zauzeli Traš Titansi.

-Utrka nije zahtjeva već su zahtjevni bili uvjeti na stazi s obzirom na vremenske prilike. Naša ekipa je ukupno napravila 13 krugova, odnosno 82 kilometra/1300 elevacije te tako osvojila prvo mjesto u konkurenciji štafete – govore nam. 

Osim Relay utrke, natjecatelji su se natjecali na stazi XC Kuna i odvozili utrke još u kategorijama Solo i Relay na 6 i 12 sati te Relay e-bike na 6 sati.

(www.icv.hr, foto: ustupljene fotografije)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content