OPĆINA SOPJE Započeli radovi na uređenju dvorišta DV ”Bambi” te izgradnja platoa kod društvenog doma u Grabiću

Iako su nedavno na području općine Sopje završena tri projekta, odmah se krenulo s novim.

Trenutno su u tijeku radovi uređenja dvorišta Dječjeg vrtića ”Bambi” kojim će se izgraditi poučna staza koja vodi od zgrade vrtića do prometnog poligona, a koji je sufinanciran prošle godine.

Osim toga, budući da se kao problem pokazao manjak prostora za opremu i alat, u sklopu projekta bit će postavljena drvena kućica od 16 kvadratnih metara za te namjene. Projekt je ugovoren sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade u iznosu od 15.084,57 eura, dok ostatak vrijednosti projekta od 28.988,75 eura financijski pokriva Općina Sopje iz svog proračuna.

– Nastavak je to ulaganja u vrtić s popratnim sadržajima te vjerujemo da će biti od koristi djeci, ali i zaposlenicima- istaknuo je načelnik općine Berislav Androš.

U naselju Grabić u tijeku je izvođenje radova na projektu uređenja dvorišta društvenog doma. Radi se o izgradnji platoa koji uključuje pripremne i zemljane radove, kolničku konstrukciju, pješačku stazu pored platoa te završne radove. Ovaj projekt je odobren i sufinanciran od strane Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine u iznosu od 22.400 eura, dok ostatak vrijednosti do ugovorenog iznosa od 36.797,13 sufinancira Općina Sopje iz svog proračuna.

– Vjerujem da će ovaj projekt promijeniti vizuru dijela naselja kod doma te da će pridonijeti sigurnosti korisnika. Nadamo se da će realizacija biti u ugovorenom roku na zadovoljstvo svih dionika – rekao je načelnik Androš.

(www.icv.hr, adf)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content