Odigrano deveto izdanje turnira “Vilim Tičić”: Prvo mjesto za 1234 Viroviticu i Slatinu

U Sportskoj dvorani Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić, povodom Dana Virovitičko-podravske županije i obilježavanja 75. godina rukometa u Virovitici, u organizaciji Rukometnog saveza Virovitičko-podravske županije, danas je održan 9. memorijalni turnir u mini rukometu “Vilim Tičić”

– Po prvi put na ovom turniru sve ekipe koje sudjeluju su s područja Virovitičko-podravske županije. Drago mi je što su nam se priključile ekipe iz Špišić Bukovice i Suhopolja, što potvrđuje da rukomet ima budućnost. Zahvaljujem se brojnim sponzorima i donatorima bez čije podrške ne bi mogli organizirati turnir- u uvodu je rekao predsjednik Rukometnog saveza VPŽ Antun Blažević.

Turnir je u nazočnosti županijske pročelnice Martine Bunić, tajnika Sportske zajednice grada Virovitice Tihomira Majstorovića, rukometnih legendi Ladislave Horak – Jergović i Darka Međimorca, otvorio virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

– Rukomet je jedan od najstarijih i najmasovnijih sportova na području naše županije, a to potvrđuje ovogodišnje obilježavanje 75. godina u Virovitici te 70. godina Rukometnog kluba “Slatina”. Uvijek ćemo podržavati ovakve projekte kojima je cilj da mladi na koristan i aktivan način provode slobodno vrijeme- tom je prigodom, između ostalog, rekao župan Igor Andrović.

Potom je uslijedilo i natjecanje na kojemu je sudjelovalo šest ekipa u ženskoj te šest u muškoj konkurenciji. Nakon što su odigrani svi susreti, doznali smo i poredak najboljih.

U kategoriji djevojčica najbolja je bila A ekipa 1234 Virovitice, drugo mjesto pripalo je Pitomači, treće Rukometnoj akademiji Špišić Bukovica, četvrto B ekipi 1234 Virovitice, peto Orahovici, a šesto Rukometnoj akademiji Suhopolje.

Kod dječaka najbolja je bila A ekipa Slatine, a potom su uslijedili Rukometna akademija Suhopolje, Viro Virovitica, Slatina B, Orahovica i Rukometna akademija Špišić Bukovica.

Najbolji strijelac kod djevojčica bila je Klara Klasić (RA Špišić Bukovica), titula najbolje vratarke pripala je Miji Nemčević iz Pitomače, dok je najbolja igračica bila Dora Sladojević iz 1234 Virovitice. Najmlađa igračica današnjeg turnira bila je Marta Kelečić (RA Suhopolje), a najbolju šestorku činile su Una Poljak (1234 Virovitica A), Tia Begović (Pitomača), Eni Jančevski (RA Špišić Bukovica), Lora Smiljanec (1234 Virovitica B), Irina Jelić (Orahovica) i Dora Knežević (RA Suhopolje).

Kod dječaka najviše pogodaka postigao je Luka Janečić iz Slatine, njegov suigrač i imenjak Luka Žurga bio je najbolji vratar, a titula najboljeg igrača otišla je u ruke Duje Dumića iz RA Suhopolje. Najmlađi na terenu kod dječaka bio je Jakov Kireta iz Slatine B, a najbolju šestorku činili su Petar Karamarković (Slatina A), Leon Kojadin (RA Suhopolje), Luka Brdar (Viro Virovitica), Luka Neralić (Slatina B), Antonio Doljanin (Orahovica) i Dorian Kalenik (RA Špišić Bukovica).

Nagrade najboljim pojedincima podijelili su zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek – Golinac i predsjednik Rukometnog saveza VPŽ Antun Blažević.

(www.icv.hr, mš, mra)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content